Τις μέρες που συζητιόταν η Πολιτική των εμπρησμών
Φτάσαμε στα μέσα του Ιούλη, έχουμε κάθε μέρα περίπου 50-70 πυρκαγιές σ’ όλη τη χώρα, και τούτη η απίθανη κυβέρνηση «της πράσινης ανάπτυξης» δεν έχει δώσει πεντάρα τσακιστή για να προστατευθεί όσο πράσινο έχει απομείνει.
Είναι και προκλητικοί: «Αναγνωρίζουμε ότι η καθυστέρηση δημιούργησε κάποια προβλήματα στην υλοποίηση των δράσεων πυροπροστασίας από την πλευρά των δήμων, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι οι υπεύθυνες διοικήσεις τους, με εντατικοποίηση των προσπαθειών τους, θα καλύψουν το κενό», δηλώνει το ΥΠΕΣ.
Με λίγα λόγια, μας λέει πως δεν υπάρχει φράγκο, κόψτε το λαιμό σας, βάλτε δημοτικούς φόρους και ας καεί και κανένα δάσος. Μετά θα έρθουμε, θα νομιμοποιήσουμε τα αυθαίρετα, να κονομήσουμε και κάτι.
Η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος δηλώνει ελλείψεις μιλώντας για 4.125 κενές οργανικές θέσεις και αναφέρει ότι 5 ελικόπτερα είναι καθηλωμένα λόγω τεχνικών προβλημάτων και το 20% των οχημάτων του Σώματος είναι άνω της 20ετίας και είναι ουσιαστικά παροπλισμένα.
Θυμάστε τις εκλογές του Καραμανλή πάνω στα καμένα;

«Εθνική συνεννόηση» στο ξεπούλημα
Θυμάστε τους «υψηλούς τόνους» της αντιπαράθεσης ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. εντός και εκτός Βουλής και τις παραινέσεις του Καρατζαφέρη για «να τα βρούμε, βρε αδερφέ»;
Όλο, λοιπόν, αυτό το καλοστημένο και κακοπαιγμένο θέατρο, τελικά, είχε αίσιο τέλος.
Βρέθηκε το ενοποιητικό υλικό της «συνεννόησης». Πρόκειται για το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, μέσω του οποίου κυβέρνηση και τρόικα φιλοδοξούν να μαζέψουν 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2015.
Τα πέντε μέλη του Ταμείου, τα οποία θα επιτηρούνται και θα καθοδηγούνται από τους «παρατηρητές» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σφραγίζουν τη συμφωνία της κυβέρνησης με τη Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Εξαιρετικοί υπάλληλοι του κεφαλαίου και του συστήματος και οι πέντε, έχουν δώσει δείγματα γραφής και έχουν διατελέσει σε οργανισμούς, επιτροπές, τράπεζες, κολέγια και σ’ ένα σωρό μηχανισμούς του κεφαλαίου.
Με λίγα λόγια, οι πιο κατάλληλοι για να οργανώσουν τη λεηλασία και τη μοιρασιά του δημόσιου πλούτου.
Το Ταμείο, μας λέει ο Κουκιάδης, «δεν αποφασίζει τι θα πουληθεί, αλλά το πόσο θα πουληθεί».
Αυτό λέμε κι εμείς.

Δώσε τώρα που γυρίζει
Τώρα που βρήκαμε παπά, ας θάψουμε καμπόσους, ή τώρα που ξεπουλιούνται τα πάντα στο όνομα της «κρίσης», ας ευεργετήσουμε τους «εθνικούς μας ευεργέτες» να ξεχρεώσουμε και τη βοήθεια που μας έδωσαν.
Έτσι πρέπει να σκέφτηκε η κυβέρνηση, και στη γενική εκποίηση ότι δημόσιου αποφάσισε να χαρίσει ένα καλό «φιλέτο» στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Χαρίζεται, λοιπόν, το Φαληρικό Δέλτα, συνολικής έκτασης 238 στρεμμάτων, στους «ευεργέτες», στο όνομα «της ανάδειξης του πολιτισμού», όπως μας διαβεβαιώνει ο γνωστός Γερουλάνος.
Το Φαληρικό Δέλτα, συνολικής έκτασης 238 στρεμμάτων, πάει πεσκέσι στο κεφάλαιο και, όπως γράφτηκε, η κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στο Φαληρικό Δέλτα θα περιλαμβάνει το Πάρκο «Σταύρος Νιάρχος», έκτασης 170.000 τ.μ., και τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το έργο θα ξεκινήσει μέσα στο 2011 και προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2015.
Μικρή λεπτομέρεια: Τα 238 στρέμματα-φιλέτο δεν χαρίζονται αλλά «παραχωρούνται» στο Ίδρυμα για 100 χρόνια!
Μια άλλη μικρή λεπτομέρεια: Η έκταση αυτή εκχωρήθηκε στο Ίδρυμα με τη σύμβαση υποτέλειας μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και ιδρύματος, που ψηφίστηκε (23/7/2009) από Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ.
Η «εθνική ομοψυχία» του εθνικού πλειστηριασμού.

Η αγανάκτηση του εμποράκου
Έμπλεος ιερού μένους ο εμποράκος των Βρυξελών ενάντια του λαού, που τολμά να διαμαρτύρεται και να αγανακτεί με την εθνοσωτήρια πολιτική τρόικας-ΠΑΣΟΚ: «Πού ήταν όλοι αυτοί οι “Αγανακτισμένοι” τα περασμένα χρόνια», αναρωτιέται ο ατσαλάκωτος υπάλληλος Παπακωνσταντίνου, λες και δεν καταλαβαίνει σε τι έγκλημα συνεργεί και πρωτοστατεί, λες και δεν ξέρει τι ρόλο έχει αναλάβει. Ευθυγραμμιζόμενος δε πλήρως με τον «Πάγκαλο» εκφασισμό της κυβέρνησης, διαπιστώνει: «Θεωρώ ότι οι μεν οργανωμένοι προπηλακισμοί είναι δείγμα φασισμού, οι δε πραγματικά αυθόρμητες εκδηλώσεις με ανησυχούν πολύ, γιατί δείχνουν έναν ευρύτερο εκτροχιασμό στις στάσεις και τις συμπεριφορές συμπολιτών».
Και με απύθμενο θράσος, συμπληρώνει πως «η κυβέρνηση αναζητά στρατηγικό επενδυτή για την πώληση του 17% της ΔΕΗ και ότι, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, σύντομα θα επιτραπεί η πρόσβαση στην παραγωγή λιγνίτη σε τρίτους».
Καλά κάνεις και ανησυχείς, εμποράκο.

Χέρι-χέρι με το φασισμό
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο αυτοδημιούργητος ακροδεξιός φτύνει και βρίζει τους εργαζόμενους και το λαό.
Τούτη τη φορά, ο εκλεκτός των ΜΜΕ διάλεξε το κρατικό κανάλι για την προπαγάνδα του:
«Πρέπει να καταλάβουμε πως ισχύει η θεωρία των γειτονιών της Ευρώπης. Ο πλούσιος Βορράς, Σκανδιναβία και Κεντρική Ευρώπη, η λιγότερο πλούσια Ιβηρική και τα Βαλκάνια με χαμηλούς μισθούς της τάξης των 200-250 ευρώ. Σε αυτή τη γειτονιά της Βαλκανικής, η μόνη ανορθόδοξη είναι η Ελλάδα. Αποτελούμε μία οικονομική ανορθογραφία, η οποία πρέπει να διορθωθεί».
Ανορθογραφία, λοιπόν, τα 600-700 ευρώ, οι συντάξεις πείνας, τα επιδόματα-βοηθήματα ανεργίας, η «ελεημοσύνη» με το μπλοκάκι.
Και συνεχίζει «ο γιος του σανοπώλη», αναλύοντας το ποιος φταίει:
«Τα κεκτημένα και τα προνόμια μας οδήγησαν στη χρεοκοπία σε όλους τους τομείς».
Και για το τι κάνουμε;
«Αν θέλουμε να διατηρήσουμε κάποιο επίπεδο διαβίωσης, θα πρέπει να βρισκόμαστε σε μια αρμονία με αυτά που ζητά η Ευρώπη. Αν θέλουμε να επαναστατήσουμε και να πάμε μόνοι μας, τότε όλοι οι μισθοί θα μειωθούν δραστικά»

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!