Σήμερα καμιά Αριστερά δεν μπορεί να παραμένει θεατής. Του Γιάννη Ζερδελή

Το βαρύτερο πλήγμα κατά του δικομματισμού συνέβη στις 6 Μαΐου. Μαζί με το δικομματισμό απορρίφθηκε και το Mνημόνιο. Οι πολίτες το καταψήφισαν μαζί με τα κόμματα που το στήριξαν. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών δεν το διάβασε ούτε καν μπήκε στον κόπο να το διαβάσει. Όμως, το ίδιο ακριβώς έκανε και κοτζάμ υπουργός του ΠΑΣΟΚ παρ’ ότι το ψήφισε. Δεν είχαν δε κανένα λόγο να το διαβάσουν. Ζουν τις επιπτώσεις της εφαρμογής του με την μορφή της πιο άγριας δυστυχίας, που δεν χτύπησε απλά την πόρτα των νοικοκυριών, αλλά εγκαταστάθηκε στο σπίτι τους με πολλά πρόσωπα. Τρόμαξαν οι δανειστές και η ντόπια πολιτική αντιπροσωπεία τους από το αποτέλεσμα των εκλογών και άρχισαν να κινδυνολογούν. Ότι «γυρίζουμε στην δραχμή, φεύγουμε από την Ε.Ε, θα πεινάσει ο λαός». Πώς και δεν ακούσαμε για ραχίτιδα και σκορβούτο στον πληθυσμό; Και τα λένε αυτοί που με την πολιτική τους έδιωξαν προς αναζήτηση εργασίας τον ανθό της Ελλάδας και συνεχίζουν να τον διώχνουν εκτός Ε.Ε.!
Καθώς η εγχώρια παραγωγή απειλών και εκφοβισμών δεν φαίνεται να αποδίδει, έκαναν και… εισαγωγή εκφοβισμών από την Ε.Ε. και ΔΝΤ. Σόιμπλε Μέρκελ και Λαγκάρντ πρώτα βιολιά στη νεοφιλελεύθερη ορχήστρα.
Προσπαθούν να σύρουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε μια προσπάθεια μετάγγισης στον αιμορραγούντα δικομματισμό και επαναφοράς του Μνημονίου από την πίσω πόρτα, ενδεχομένως σε μια λάιτ εκδοχή ή σε δόσεις ώστε να μην κάτσει στον λαιμό. Και τις κρίσιμες αυτές στιγμές η ηγεσία του ΚΚΕ επιμένει να παραμένει ουσιαστικά θεατής.
Όταν το οίκημα της κοινωνίας έχει εστίες πυρκαγιάς με την ανεργία σε ύψη ρεκόρ, το κοινωνικό κράτος μάζα ερειπίων, όταν έχουν οδηγηθεί στο απόσπασμα η Υγεία και η Παιδεία και οι μισθοί-συντάξεις είναι πλέον φιλοδώρημα, η άρνηση να δώσεις μια χείρα βοηθείας πώς μπορεί να είναι πολιτικά ηθική;
Μέσα σε αυτές τις εστίες φωτιάς το να γεμίζεις την κομματική σου μπανιέρα με λίγο νερό, όσο και το εκλογικό σου ποσοστό, και να μπαίνεις μέσα με την εντύπωση ότι θα σωθείς από το κάψιμο, το σίγουρο είναι ότι θα βράσεις στο ζουμί σου.

* Ο Γιάννης Ζερδελής
είναι βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!