Την Τετάρτη 20 Μαρτίου μεταδόθηκε διαδικτυακά η τέταρτη εκπομπή του Συνεδρίου με θέμα «Εκπαίδευση: Ιδιωτικοποίηση και Ψηφιοποίηση – Η παιδεία κρίσιμη διάσταση της ύπαρξης της χώρας». Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή όπου από τους ομιλητές αναζητήθηκαν οι αιτίες των προβλημάτων στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και οι πιθανές απαντήσεις σε αυτά.

Στην εκπομπή συμμετείχαν η Γιάννα Γιαννουλοπούλου, καθηγήτρια Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Τάσος Βαρούνης, εκπαιδευτικός-γεωπόνος και συντόνισε ο Γιώργος Παπαϊωάννου, μέλος της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας Δρόμος της αριστεράς. Παρέμβαση πραγματοποίησε ο Γιώργος Κυριακού, δάσκαλος.


Το βίντεο της εκδήλωσης μπορείτε να το δείτε στο κανάλι του συνεδρίου στο YouTube και στο facebook. Το κανάλι του YouTube είναι: Συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της χώρας (@yparxiako_ellada) και ο σύνδεσμος του βίντεο: www.youtube.com/watch?v=ZiOG0cKcMYo

Επίσης στο facebook μέσω της σελίδας: Το υπαρξιακό πρόβλημα της χώρας στην τροχιά του 21ου αιώνα (www.facebook.com/profile.php?id=61556216188077)

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο κανάλι στο YouTube για να ενημερώνεστε και για τις επόμενες εκπομπές, μέχρι το συνέδριο. Επίσης ακολουθείστε τη σελίδα του Συνεδρίου στο facebook για να μην χάνετε πληροφορίες και ενημερώσεις, σχετικά.


Κάντε εγγραφή στο Συνέδριο στην ιστοσελίδα yparxiakoellada.gr 

Η εγγραφή σας στο Συνέδριο είναι σημαντική για τη διοργάνωσή του. Με την εγγραφή στο συνέδριο ενισχύετε την προσπάθεια να τεθεί το ζήτημα αυτό στο δημόσιο βίο και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις συμβολής στην αντιμετώπισή του.

Η εγγραφή σημαίνει αυτόματα και την ιδιότητα του συμμετέχοντος στο συνέδριο, δηλαδή, την ιδιότητα του συνέδρου σε όλη την διάρκεια της πορείας προς αυτό και φυσικά της δύο μέρες της διεξαγωγής του.

Οι σύνεδροι (ακόμα κι αν παρακολουθούν από μακριά με live steaming τις εργασίες του συνεδρίου) έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ερωτήσεις ή να παρέμβουν ζωντανά με ολιγόλεπτες τοποθετήσεις στη συζήτηση που θα ακολουθεί κάθε θεματική συνεδρίαση.

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας στην ιστοσελίδα yparxiakoellada.gr. όπου θα βρείτε και αρκετό υλικό και πληροφορίες για το Συνέδριο.

Καθοριστική η οικονομική στήριξη σας

Το Συνέδριο δεν έχει κανενός είδους χρηματοδότηση ή διαφημιστική στήριξη από μεγάλους χορηγούς ή κάποια ΜΜΕ. Στηριζόμαστε επομένως στην συμβολή του κόσμου που έχει την ίδια αγωνία με μας και κατανοεί πως αυτό το Συνέδριο έρχεται να συμβάλλει στην αντιμετώπιση ενός μεγάλου και χρόνιου ζητήματος, ενός επιτακτικού ζητήματος.

Ορίσαμε το ποσό των 10 ευρώ ως συμβολή και ενίσχυση της προσπάθειάς μας, ως ένα ποσό που πιθανόν να καλύψει σε μεγάλο βαθμό τα έξοδα για την διεξαγωγή του Συνεδρίου. Φυσικά υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερες ανάγκες, όπως για παράδειγμα το κόστος για την έκδοση των πρακτικών του Συνεδρίου. Γι’ αυτό όσοι έχουν τη δυνατότητα και μπορούν να συνεισφέρουν με μεγαλύτερο ποσό θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και ευεργετικό.

Μπορείτε να βρείτε τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο ενίσχυσης στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου, yparxiakoellada.gr, ή να κάτετε κατάθεση απευθείας στη διεύθυνση paypal.me/Dromos. Δώστε στους παραπάνω συνδέσμους την οικονομική σας ενίσχυση, σημειώνοντας στα σχόλια τη λέξη «ΣΥΝΕΔΡΙΟ» με ελληνικούς ή λατινικούς χαρακτήρες.

INFO
Το συνέδριο θα γίνει στις 18 και 19 Μαΐου στην Αθήνα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αργότερα.

Επικοινωνία:
Μαρία Μαγγιώρου: [email protected]
Τάσος Βαρούνης: [email protected]
Κώστας Δημητριάδης: [email protected]

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!