Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Την Κυριακή θα γίνει το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Και ναι, σαφέστατα, θα προσπαθήσουν να μονοπωλήσουν τις εντυπώσεις οι γνωστοί πατριώτες του κ…. τύπου Ψωμιάδη, το παπαδαριό και οι γνωστοί εθνικιστές ακροδεξιοί. Μπορεί και αρκετοί να παρασυρθούν από τον πατριδοκαπηλευτικό οίστρο της ημέρας. Μπορεί να έχουμε και ακρότητες – περιορισμένες, ελπίζω.

Από εκεί και πέρα όμως, η στοχοποίηση όσων θα συμμετάσχουν και η ρετσινιά του εθνικιστή για όλους, δείχνει αμετροέπεια και ρηχότητα. Και επειδή όλο αυτό προέρχεται από μεγάλο κομμάτι της αριστεράς, θα πω τούτο: Σύντροφοι, λόγω της μνημονιακής μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ και λόγω των γκρουπούσκουλων με τις MKO της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, δαιμονοποιείται όλη η αριστερά και συλλήβδην όλοι οι αριστεροί. Δεν σας κάνει έξαλλους κάτι τέτοιο, δεν εξοργίζεστε από το τσουβάλιασμα, δεν σας βγάζει από τα ρούχα σας; Εμένα ναι.

Και έρχεστε μετά, σύντροφοι, με ύφος χιλίων καρδιναλίων και χλευάζετε όσους θα συμμετάσχουν, συλλήβδην, με υποτιμητικές εκφράσεις τύπου εθνοπιθήκια. Η αριστερά, όσο δεν αφουγκράζεται και δεν κατανοεί τα βαθιά λαϊκά αισθήματα και παραμένει μυαλοπώλης, τόσο θα βρίσκεται συρρικνωμένη, όλο και περισσότερο. Τα παθήματα με τη Γιουγκοσλαβία, τη Συρία, η χαλαρή αντίδραση με την Ανατολική Ουκρανία, μυαλό δεν φαίνεται να βάζουν.

Η αριστερά αδυνατεί να καταλάβει ότι το θέμα της Μακεδονίας δεν έχει να κάνει με εθνικισμό, αλλά με το γαμώτο ενός λαού που του ζητάνε να παραδώσει ό,τι έχει και δεν έχει – την παιδεία του, την ιστορία του, τον πολιτισμό του και φυσικά την περιουσία του, το βιος του, την ύπαρξή του. Και επειδή φυσικά οι αριστεροί είμαστε πατριώτες και διεθνιστές, θα πρέπει κάποτε να καταλάβουμε ότι οι ιδιότητες πρέπει να μπαίνουν, σε κάποιες στιγμές, με ΑΥΤΗ τη σειρά. Τα δικαιώματα του αυτοπροσδιορισμού των λαών ισχύουν vice versa.

Κλείνοντας… πόσο θρασύδειλοι, τομάρια και αποβράσματα είναι κάποιοι που τηλεφωνικά απειλούν γυναίκες με δημοκρατικότατο ήθος επειδή οργάνωσαν κομμάτι του συλλαλητηρίου;

* Δημοσίευση του Περικλή Δανόπουλου στο Facebook. Ο τίτλος είναι της Σύνταξης

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!