Μετά τον Νίκο και ο Αντρίκος σχεδιάζει μπίζνες με την ΜΚΟ i4cense.

Είναι μια απλή Μη ΚυβερνητικΟργάνωση: Institute for Climate and Energy Security. Έχει ενδιαφέροντα τίτλο: ενδιαφέρεται για την ενεργειακή ασφάλεια, μια έννοια προβεβλημένη από τους Αμερικανούς, που χρησιμοποιείται σαν μοχλός για την επίτευξη και τη νομιμοποίηση των γεωπολιτικών τους επιδιώξεων. Δεν προξενεί εντύπωση η γλώσσα της ιστοσελίδας: αγγλικά και μόνον. Έχει και ενδιαφέροντα πρόεδρο: καθηγητής Ανδρέας Παπανδρέου –πιο γνωστός και ως «Αντρίκος», αδελφός του Έλληνα πρωθυπουργού.

Διαβάζουμε για τα έργα που προωθεί η συγκεκριμένη Μη Κυβερνητική Οργάνωση: «θα οργανώσει μια σειρά από εργαστήρια μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ιδιωτικού τομέα… με στόχο την προώθηση του διαλόγου μεταξύ κυβέρνησης και βιομηχανίας για την επιτυχή εφαρμογή των πολιτικών που οδηγούν σε μια αύξηση των επενδύσεων σε έργα βιώσιμης ανάπτυξης». Τι ωραία πράγματα!
Μετά την «3η Μεσογειακή Διάσκεψη για τη βιώσιμη ενέργεια» (τον περασμένο Μάη) ιδού η επόμενη μεγάλη πρωτοβουλία της i4cense, που αναγγέλλεται για τις 22 και 23 Οκτώβρη. Δύο μεγάλες συναντήσεις στο ξενοδοχείο Αστήρ Παλλάς. Την πρώτη μέρα το θέμα είναι «Πρωτοβουλία για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο». Τη δεύτερη είναι το «Φόρουμ επενδυτών για την πράσινη ανάπτυξη στη Μεσόγειο».
Στο επιτελείο που οργανώνει την «Πρωτοβουλία για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο» συμμετέχουν, όπως αναφέρεται στη σχετική ιστοσελίδα το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το υπουργείο Εξωτερικών καθώς και το i4cense. Όπως αντιλαμβάνεστε, πολύ «μη κυβερνητικότητα» έπεσε. Πιο διαφωτιστική η αναφορά για τα μεγάλα πλεονεκτήματα που προσφέρει στους συμμετέχοντες το «Φόρουμ επενδυτών για την πράσινη ανάπτυξη στη Μεσόγειο»: «έχει σχεδιαστεί για να παρέχει την τυπική και την άτυπη διασύνδεση στο υψηλότατο επίπεδο και θα σηματοδοτηθεί από ένα διεθνές ακροατήριο πρωθυπουργών, υπουργών περιβάλλοντος και ενέργειας, τραπεζιτών, διευθυνόντων συμβούλων». Προσέξτε ιδιαιτέρως την αναφορά στην «άτυπη δικτύωση» (informal networking), μεταξύ όλων των ανωτέρω –τι άραγε γίνεται άτυπα μεταξύ πολιτικών και επιχειρηματιών;
Αν κάτι, εκτός από τα αυτονόητα που όλοι κατανοούμε, αναδεικνύει αυτή η υπόθεση είναι ότι η οικογένεια Παπανδρέου διαθέτει πολλά… άξια τέκνα που πονάνε την πατρίδα, όπως συνηθίζει να λέει ο πρωθυπουργός. Μετά το Νίκο, που στήνει δουλειές με το Κατάρ και μάλιστα εργοστάσια παραγωγής ρεύματος με το πιο επικίνδυνο καύσιμο, το πετρελαϊκό αέριο, να και ο άλλος αδελφός, ο Αντρίκος, εξειδικευμένος στις επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια και προπαντός στην ενεργειακή ασφάλεια (μην το ξεχνάμε αυτό).
Σκούπα που χρειαζόμαστε… και για τα «μη κυβερνητικά» αυτά κολπέτα αλλά πρώτα και κύρια για τα κυβερνητικά και τα επιχειρηματικά.

Χ.Κ.
Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!