Στο Καπανδρίτι την Τετάρτη 4/7 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή και πολλά χαμόγελα αισιοδοξίας, η -καθιερωμένη πια- ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής.

Γέμισε η αίθουσα από πολλές δεκάδες μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, στήθηκαν οι καρέκλες κυκλικά και χωρίς προέδρους γραμματείς και εισηγητές ξεκίνησε μια πολύ γόνιμη και ποιοτική συζήτηση, με σκέψεις, προβληματισμούς και προτάσεις για το πριν και το μετά τις εκλογές, για τη συνέχιση και το άπλωμα της κοινής προσπάθειας, το οργανωτικό, τη νέα ταυτότητα κ.λπ.
Κοινή συνισταμένη όλων φάνηκε να είναι η επιθυμία για ένα νέο ΣΥΡΙΖΑ, γειωμένο απόλυτα και σε αμφίδρομη δυναμική σχέση με τον κόσμο, όπως ειπώθηκε πολύ εύστοχα. Σαν μέλη θιάσου που γράφουν και παίζουν το έργο ταυτόχρονα, συγγραφείς και ηθοποιοί την ίδια στιγμή. Επισημάνθηκε η απαίτηση, διάθεση από όλους για άνοιγμα, αγκάλιασμα με τον κόσμο, πραγματική δημοκρατία, χωρίς ηγεμονίες, καριερισμούς και μηχανισμούς, με στελέχη που εναλλάσσονται και εκφράζουν – μεταφέρουν τις ιδέες, όπως έρχονται κατευθείαν από τον κόσμο και τις συνελεύσεις.
Ειπώθηκε «να εκφράσουμε περισσότερο αυτό που ζητάει ο κόσμος, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, δουλειά και αξιοπρέπεια, ανεξαρτησία». Κάποιοι μίλησαν για το ταξικό πρόσημο των αγώνων του κόσμου, κάποιοι τόνισαν τη σημασία του πατριωτικού στοιχείου, ενώ όλοι συμφώνησαν ότι δεν θα στηρίξουμε το πολιτικό σύστημα, αλλά δημιουργικά θα το ανατρέψουμε.
Τέλος, ορίστηκε μια συντονιστική ομάδα και μέχρι την επόμενη συνέλευση, θα οργανωθούν δημιουργικές δράσεις, πολιτικές, κοινωνικές, αλληλεγγύης, πολιτιστικές και θα ερευνηθεί η δυνατότητα να βρεθεί χώρος που θα διαμορφωθεί σε στέκι της συνέλευσης.

 

Χρήστος Παναγής

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!