Του Λεωνίδα Σακλαμπάνη.

Με κλιμάκωση της καταστολής και ζωντάνεμα του παρακράτους επιχειρούν να φοβίσουν όσους αγωνίζονται.

Ένα νέο παρακράτος ασφαλιτών, στημένα κατηγορητήρια, στοχευμένα χτυπήματα, απαγορευμένα χημικά που στέλνουν κόσμο στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα και 8 συλλήψεις από τις 23 προσαγωγές είναι ο τελικός απολογισμός των κυβερνητικών κατορθωμάτων κατά τη μεγάλη κινητοποίηση της 15ης Δεκέμβρη.
Η πολύ μεγάλη κινητοποίηση, εκτός όλων των άλλων, έφερε στο προσκήνιο τη δράση των ασφαλιτών-κουκουλοφόρων, οι οποίοι με φανερή άνεση, ακόμη κι όταν έβλεπαν τις κάμερες να τους βιντεοσκοπούν, συνέχιζαν το παρακρατικό έργο τους…
Όπως δήλωσε στο Δρόμο ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος υπεράσπισης κάποιων εκ των συλληφθέντων, «υπάρχει μία πολύμορφη και ακράτητη αγριότητα εναντίον των διαδηλωτών, αν ληφθεί υπόψη ότι διεμβολίζονται πορείες με “μηχανοκίνητα τάγματα” αστυνομικών παρά το περιστατικό πέρυσι με την Αγγελική Κουτσουμπού. Η αγριότητα που υπάρχει μεταφράζεται με χτυπήματα στο ψαχνό μετά από εντολές. Το ό,τι δεν είχαμε μέχρι σήμερα νεκρούς διαδηλωτές είναι σύμπτωση. Είναι σύμπτωση διότι από τη μία έχουμε “καβαλάρηδες” αστυνομικούς, από την άλλη ΜΑΤ να χτυπούν και να κλοτσούν, και δεκάδες ψεκάσματα χημικών σε τρομερή ποσότητα».
«Το δεύτερο στοιχείο που υπάρχει», συνέχισε ο Κώστας Παπαδάκης, «είναι η δράση ασφαλιτών με περιβολή “φρικιών” ας πούμε, οι οποίοι υπό την προστασία της αστυνομίας, επιμελώς ανάβουν φωτιές, σπάνε ό,τι μπορούν για να προκαλέσουν προφανώς τους λεγόμενους “μπάχαλους” και να κάνουν συλλήψεις. Αυτό το γεγονός, το ζήσαμε εκτεταμένα στην πορεία της 15ης του Δεκέμβρη».
«Παράλληλα, παρατηρούμε την παρεμπόδιση πρόσβασης του κόσμου να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις με διάφορους τρόπους. Με τις προληπτικές προσαγωγές, το ξυλοφόρτωμα και τις στημένες κατηγορίες.
Με την εκτεταμένη χρήση του κουκουλονόμου, νόμο τον οποίο ο Καστανίδης είχε δηλώσει πως θα τον αποσύρει, χωρίς να το πράξει μέχρι σήμερα και φυσικά το κατηγορητήριο της μάσκας, το οποίο η ίδια η αστυνομία προκαλεί κάποιους από τους διαδηλωτές να το χρησιμοποιήσουν λόγω των χημικών, είναι ένα ακόμη στοιχείο το οποίο εντέχνως η πολιτεία χρησιμοποιεί ως κατηγορητήριο στη συνέχεια, ως στοιχείο δήθεν αλλοίωσης των χαρακτηριστικών», κατέληξε ο Κώστας Παπαδάκης.
Απάντηση όμως στην κρατική καταστολή αναμένεται να δοθεί από πολιτικοσυνδικαλιστικές οργανώσεις κι από πολίτες που συνελήφθησαν ή χτυπήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Πιο συγκεκριμένα, η κίνηση Δικαίωμα θα υποβάλει μήνυση κατά των αστυνομικών των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ, που επιτέθηκαν στο μπλοκ της στην Γ’ Σεπτεμβρίου με σκοπό να το διαλύσουν. Παράλληλα, ο Γιώργος Μ., που είναι μέλος του Δικαίωμα και συνελήφθη από τις ίδιες ομάδες κατά τη διάρκεια της επίθεσης θα υποβάλει μήνυση για ψευδορκία κατά των αστυνομικών που τον συνέλαβαν και του φόρτωσαν μια σειρά από αδικήματα, τα οποία ουδέποτε διέπραξε.

Διαμαρτυρία της Δημοκρατικής Συσπείρωσης
Παράσταση διαμαρτυρίας για τη δράση των ασφαλιτών με κουκούλες πραγματοποίησαν μέλη της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη, την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου. Στην ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν τους μηχανισμούς που χρησιμοποιεί το κράτος για να συκοφαντήσει τους διαδηλωτές. «Επιβεβαιώνεται ότι το ίδιο το αστικό κράτος εκτρέφει, χρησιμοποιεί και καλύπτει χαφιέδικους και προβοκατόρικους μηχανισμούς για τη συκοφάντηση και καθυπόταξη των εργατικών και λαϊκών αγώνων», τονίζουν, σημειώνοντας πως, «η προβοκατόρικη και χαφιέδικη δράση είναι το συμπλήρωμα της ανοιχτής αστυνομικής και κρατικής καταστολής, του ηλεκτρονικού φακελώματος, της συκοφάντησης των εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων και του αντικομμουνισμού, από τις κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ της πλουτοκρατίας. Σοβαρότατες ευθύνες προκύπτουν για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συνολικά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ –όπως και την προηγούμενη της Ν.Δ.– μετά τις αποκαλύψεις για τη συντονισμένη δράση κουκουλοφόρων από κοινού και κάτω από τις εντολές των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της πανεργατικής απεργίας στις 15 Δεκέμβρη».
Παράλληλα, υπενθυμίζουν την ανεξιχνίαστη δολοφονία 3 ανθρώπων στην τράπεζα Marfin, ξεκαθαρίζοντας: «Ανάλογες μαρτυρίες υπήρχαν και για τη μεγαλειώδη απεργία στις 5 Μάη, όπου ξετυλίχθηκε γενικότερη προβοκάτσια με κατάληξη τον τραγικό θάνατο των υπαλλήλων της τράπεζας Marfin. Τυχαίο; Δε νομίζουμε!».

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!