Ξέχασαν να… ανακαλέσουν τη μεταβίβαση των μετοχών της ΕΥΑΘ στο ΤΑΙΠΕΔ

 

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν πολίτες της Θεσσαλονίκης προσπαθώντας να διασφαλίσουν ότι το νερό της πόλης δεν θα πέσει στα ιδιωτικά γεράκια που καραδοκούν. Υπενθυμίζουμε ότι είχαν ήδη καταθέσει αίτηση για την ανάκληση της απόφασης με την οποία μεταβιβάστηκαν 12.348.000 μετοχές της ΕΥΑΘ στο ΤΑΙΠΕΔ. Σε συνέχεια αυτού, το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ, πολίτες της Θεσσαλονίκης, και μέλη του SOSte το Νερό κατέθεσαν τώρα αίτηση ακυρώσεως προς το ΣτΕ «κατά της σιωπηρής παράλειψης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων να ανακαλέσει τη μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ των μετοχών της ΕΥΑΘ».

Η κατάθεση της αίτησης έγινε την τελευταία ημέρα της προθεσμίας δίνοντας όλο το χρονικό περιθώριο στην Επιτροπή και τον υπουργό Οικονομικών να αντιδράσει θετικά υπέρ των πολιτών της Θεσσαλονίκης, να ανταποκριθεί στο μήνυμα που έστειλαν οι Θεσσαλονικείς με το βροντερό ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα της 18ης Μάη.

«Προσφεύγουμε στο ΣτΕ» ανακοίνωσε την Τετάρτη η κίνηση SOSte το Νερό, «ζητώντας να αναγνωριστεί και στην ΕΥΑΘ ότι “η μετατροπή της ΕΥΔΑΠ σε ιδιωτική επιχείρηση είναι αντίθετη στα άρθρα 5 και 21 του Συντάγματος, που επιβάλλουν τη μέριμνα του κράτους για την υγεία των πολιτών, αλλά και κατοχυρώνουν το δικαίωμα στην προστασία της υγείας”».

Γνωρίζοντας ότι το θέμα της ιδιωτικοποίησης για την Κυβέρνηση δεν έχει τελειώσει, «συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Το νερό ως μονοπωλιακό αγαθό και απαραίτητο για τη ζωή θα είναι πάντα στόχος των κερδοσκόπων. Τους στέλνουμε το μήνυμα ότι είμαστε σε εγρήγορση, δεν σταματάμε, μέχρι να εξανεμιστεί και η παραμικρή τους σκέψη για το ξεπούλημά του» καταλήγει η ανακοίνωση του SOSte το Νερό.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!