Το αδερφάκι του Resistance Festival στο Ρέθυμνο διοργανώνει το δεύτερο φεστιβάλ με πρωτοβουλία της εφημερίδας Δρόμος της Αριστεράς με κεντρικό σύνθημα «Χρέος μας η ελευθερία». Το φεστιβάλ θα γίνει 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου στο κέντρο Κρητικής και Λαϊκής Τέχνης.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ανάδειξης επίκαιρων θεμάτων αλλά και πολιτιστικών δρώμενων στην πόλη του Ρεθύμνου. Ξεκίνησε πέρυσι και είχε μεγάλη αποδοχή και συμμετοχή από τον κόσμο. Στην περίοδο που ζούμε έχουμε ανάγκη όσο ποτέ να βρισκόμαστε να συζητάμε και να ανταλλάσουμε απόψεις και εμπειρίες. Απέναντι στο διαλυτισμό και τη σιωπή που θέλουν να επικρατήσει οι διοργανωτές επιλέγουν το «να έρθουμε κοντά, να βρούμε κοινά στοιχεία και να διαμορφώσουμε ένα άλλο μέλλον από αυτό που μας ετοιμάζουν». Οι μορφές αντίστασης που διαμορφώνονται στην ελληνική κοινωνία σήμερα, η θέση της Ελλάδας απέναντι στη διπλή απειλή Ευρώπης και Τουρκίας αλλά και περιβαλλοντικά ζητήματα θα απασχολήσουν το φετινό φεστιβάλ. Φυσικά δεν θα λείψουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις με κρητική και ρεμπέτικη βραδιά και προβολή ντοκιμαντέρ.

 

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ

 

Παρασκευή 30/6, 19:00

Πολιτική εκδήλωση: «Τυπικές και άτυπες μορφές αντίστασης. Δυνατότητες- Αγκυλώσεις- Προοπτικές»

Ομιλητές: Καβουλάκος Κωνσταντίνος, καθηγητής του τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών, Ανδρέας Κούνουπας, εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς», Λεωνίδας Οικονομάκης, μέλος των Social Waste, υποψήφιος διδάκτωρ Κοινωνικών και Πολιτικών επιστημών.

Στις 21:00, κρητικό γλέντι με τους: Απολλωνία Ξυλούρη, Χάρη Παναγιωτάκη, Γιάννη Σωμαρά, Αλέξη Αλεβυζάκη.

 

Σάββατο 01/7, 19:00

Πολιτική εκδήλωση: «Ελλάδα: έρμαιο ευρωπαϊκών και τουρκικών επιδιώξεων; Υπάρχει εναλλακτική;»

Ομιλητές: Γιώργος Σαχίνης, δημοσιογράφος, Σπύρος Παναγιώτου, εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς»

Στις 21:00, συζήτηση με θέμα «Η διάσωση των σπόρων» και προβολή της ταινίας «Πεθαίνοντας στην αφθονία». Συμμετέχει η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Μελίτακες»

Θα ακολουθήσει ρεμπέτικη βραδιά

Στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχουν βιβλιοπωλείο, έκθεση φωτογραφίας και παραδοσιακά προϊόντα.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!