Απόψε στις 9:00 στο Σκοπευτήριο το φεστιβάλ που ξεκίνησε ο Παύλος Φύσσας

Στις 18 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται δυο χρόνια από την άγρια δολοφονία του μουσικού Killah P, του Παύλου Φύσσα, από μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, στο Κερατσίνι. Από τη μέρα της δολοφονίας του έχουν συμβεί πολλά, από την εξάρθρωση και τις συλλήψεις μελών, στελεχών και βουλευτών της οργάνωσης, μέχρι και την αποφυλάκιση πολλών εξ αυτών, ενώ βρίσκεται εδώ και μήνες σε εξέλιξη η δίκη της Χρυσής Αυγής για ένα σωρό εγκλήματα. Η Χρυσή Αυγή στις εκλογές της Κυριακής διεκδικεί ψήφους, ποσοστά, έδρες… αλλά και τη νομιμοποίησή της μέσω κάλπης.

Η ραπ κοινότητα και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη του, αποφάσισαν κάθε χρόνο στη θλιβερή επέτειο της δολοφονίας του, να συνεχίσουν τη διοργάνωση του Rap Monsters Festival, ενός μουσικού γεγονότος που ξεκίνησε ο Παύλος το 2012 και κατάφερε να κάνει θεσμό.

Όπως διευκρινίζει η Rap Monsters Community, «θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι το συγκεκριμένο μουσικό φεστιβάλ δεν συνδιοργανώνεται με κανένα πολιτικό σχήμα, αφού εξ αρχής δεν είχε ποτέ πολιτικό χαρακτήρα αλλά σκοπός του ήταν να αναδείξει τη ραπ κοινότητα και κουλτούρα μέσω της κοινωνικής αλληλεγγύης (HIP HOP 4 A REASON)». Και συνεχίζει η ανακοίνωση:

«Η μόνη πολιτική θέση που αποκτά φέτος το φεστιβάλ, οφείλεται στον τρόπο που χάθηκε ο άνθρωπος που το ξεκίνησε και είναι η προσπάθεια να γίνει πλήρως κατανοητό σε όλη την κοινωνία και ειδικά στους νέους ανθρώπους, πως οι δολοφόνοι του Παύλου δεν διαφέρουν σε τίποτα από αυτούς που πριν λίγες δεκαετίες δολοφονούσαν μαζικά ανθρώπους για κάποια δήθεν “ανώτερη ιδέα”. Αυτό ονομάζεται φασισμός. Και ο λαός μας δεν ξεχνά. Ελπίζουμε ούτε οι δικαστές που τους δικάζουν αυτές τις ημέρες. Γι’ αυτό το λόγο επιλέξαμε συμβολικά ως χώρο διεξαγωγής της συναυλίας το σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 21:00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Τα έξοδα που προκύπτουν για τη διοργάνωση (ήχος, σκηνή, φώτα, εκτυπώσεις, κ.ά.) θα καλυφθούν από το μπαρ και από την πώληση ενός αναμνηστικού t-shirt. Σκοπός μας είναι αφού καλυφθούν αυτά, να μαζευτεί ένα ποσό ώστε την επόμενη μέρα να αγοραστούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για να σταλούν στα σημεία υποδοχής μεταναστών. Είναι σαφές ότι όλοι όσοι συμμετέχουν στο φεστιβάλ ή στη διοργάνωσή του το κάνουν αφιλοκερδώς. Αναλυτικά θα αναρτηθούν και στον επίσημο ιστότοπο του φεστιβάλ όλα τα οικονομικά με φωτοτυπημένες αποδείξεις.

Αυτή η μέρα κάθε χρόνο, ας μας θυμίζει ότι η μόνη ιδέα που δεν πρέπει να χωράει στην κοινωνία μας, είναι αυτή που εφαρμόζεται με εγκλήματα και αυτά πάντα θα τιμωρούνται.

Οι ναζί πάντα με εγκλήματα προσπαθούσαν να επιβληθούν. Όταν τους ψηφίζεις, γίνεσαι συνένοχος σε αυτά».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!