του Ηρόστρατου

 

Φωτογραφία

 

Στη Θεσσαλονίκη της εικόνας και τις εκθέσεις για τον Λόγο, συναντά κανείς, σε ορισμένες περιπτώσεις, το αντίστοιχο της ποίησης του Ευαγγέλου, αλλά με τη μορφή της εικόνας.

Από τις στιγμές σε ένα εξαθλιωμένο εργοστάσιο της Ρωσίας, όπου εργάζονται άτομα με αναπηρία, μέχρι την ποιητική αφήγηση του θανάτου ή την «παραίτηση» των παιδιών ενός ορφανοτροφείου, έντονος είναι ο κοινωνικός προβληματισμός που διαπερνά τις τρεις εκθέσεις με κεντρικό θέμα Λόγος που συνεχίζονταν στις παλιές αποθήκες και στο Μουσείο φωτογραφίας, παρά τον αρχικό προγραμματισμό, σύμφωνα με τον οποίο θα έληγαν το καλοκαίρι.

Στέκομαι περισσότερο στο Λόγος ΙΙ και Λόγος ΙΙΙ, δύο εκθέσεις που «συνομιλούν» αφού στεγάζονται στον ίδιο χώρο, ο οποίος χρησιμοποιείται για πρώτη φορά με αυτό τον τρόπο και παρουσιάζεται η δουλειά 25 φωτογράφων από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρωσία, την Ελβετία, την Αυστραλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Αργεντινή, την Ουκρανία, τη Νότια Αφρική και τις ΗΠΑ.

Η μια ενότητα ακολουθεί έναν αφηγηματικό λόγο που θυμίζει πλάνα από ταινία, ενώ στη δεύτερη ενότητα χρησιμοποιείται ο ίδιος ο λόγος και το αλφάβητο, με αναπάντεχα αποτελέσματα…

Χώρος: Γραφεία Στρατού
Λιμάνι Θεσ/νίκης, Α’ Προβλήτα, αριστερά από την είσοδο Ερυθρού Σταυρού.

28_PHOTO

 

 

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!