Ημερίδα από την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία και τον Κύκλο ποιητών

 

«Ας αναλάβουν οι ποιητές ή οι συνήγοροι φιλοποιηταί να αποδείξουν ότι η ποίηση, είναι όχι μόνο ευχάριστη αλλά και ωφέλιμη στις πολιτείες και στην ανθρώπινη ζωή, στη διαμόρφωση χρηστών πολιτών και στην πορεία της ανθρώπινης ψυχής προς το αγαθό.» Αυτή περίπου την εργασία που μας υποδεικνύει ο Πλάτων φαίνεται να εξυπηρετεί η ημερίδα «Ποίηση και Ηθικές αξίες» που οργανώνει η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία και ο Κύκλος Ποιητών στις 19 Νοεμβρίου στην Στοά του Βιβλίου.

Η ημερίδα περιλαμβάνει 4 στρογγυλά τραπέζια με συντονιστές τους Δημήτρη Αγγελή, Γιώργο – Ικαρο Μπαμπασάκη, Ελσα Κορνέτη και Χάρη Μελιτά.

Το πρώτο Τραπέζι, συντονίζει ο Δημήτρης Αγγελής και συμμετέχουν οι: Γιώργος Αράγης, «Ο ποιητής και το δισυπόστατο χρέος του», Γιώργος Βέης, «Δαίμων ποιήσει ήθος», Παναγιώτης Βούζης, «Η ποίηση ως αίτημα των άλλων» και Αντώνης Ζέρβας, «Ποίηση και αξίες, Δύο κόσμοι ασύμβατοι»

Το δεύτερο τραπέζι συντονίζει ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης και συμμετέχουν οι: Κώστας Γεωργουσόπουλος, «Πώς ορίζει η ίδια η ποίηση το ήθος», Hλίας Κεφάλας, «Ποίηση ή Ηθική;», Έλσα Κορνέτη, «Η ώρα του διαβόλου: Ποίηση και ηθική τακτοποίηση» και Δημήτρης Κοσμόπουλος, «Ποίηση και ποιηματογραφία. Από την ιδιοτέλεια στην αφιλοκέρδεια».

Το τρίτο τραπέζι, θα συντονίσει η Έλσα Κορνέτη, ενώ θα συμμετέχουν οι: Κώστας Κουτσουρέλης, «Η ποίηση ως ηθική φιλοδοξία», Αντώνης Μακρυδημήτρης, «Ποίηση και Ηθική: παράδοξο, οξύμωρο ή Παραδεκτό;», Γιώργος Μπλάνας, «Ήθος, Ύψος, Ύφος» και Στρατής Πασχάλης, «Με το ήθος της ποίησης».

Το τέταρτο και τελευταίο τραπέζι θα συντονίζει ο Χάρης Μελιτάς, με τη συμμετοχή των:  Κώστα Σοφιανού, «Η Ηθική της τέχνης και η Ηθική του τεχνίτη» Χρύσας Σπυροπούλου, «Ποια είναι η ηθική αξία του ποιήματος;», Θωμά Τσαλαπάτη, «Πυκνώνοντας την ιστορία, συμπυκνώνοντας τον χρόνο: η ποίηση και ο ποιητής στις αρχές του 21ου αιώνα» και Κώστα Χατζηαντωνίου, «Ο ποιητής μεταξύ Πράττειν και Ποιείν».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!