Την παραίτησή της είχε υποβάλει η υπουργός Εσωτερικών της Πορτογαλίας Κονστάντζα Ουρμπάνο Ντε Σόουζα στον απόηχο των πυρκαγιών του 2017, που στοίχισαν συνολικά τη ζωή σε τουλάχιστον 60 άτομα. «Μετά τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών και τα δεκάδες θύματα που θρηνήσαμε, θεωρώ ότι δεν διαθέτω τις προϋποθέσεις ούτε πολιτικά αλλά ούτε και σε προσωπικό επίπεδο να παραμείνω στη θέση μου στο υπουργείο Εσωτερικών». Μια τέτοια αντίστοιχη δήλωση και στάση, κανένα πρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης δεν ήξερε να τηρήσει. Ούτε καν σαν πρόσχημα.

Πρόκειται για μια πατέντα των χωρών τύπου μπανανίας, να μην υπάρχουν ποτέ ευθύνες… Μαύρισε ο Σαρωνικός από πετρέλαιο λαθρεμπορίας, ο Κουρουμπλής εκεί ακλόνητος να στήνει γέφυρες του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ. Πνίγηκαν δεκάδες στην Μάντρα, ντυνόμαστε ως μετανοούσα Μαγδαληνή (κ. Δούρου), έτοιμη μάλιστα για μηνύσεις και τιμωρίες…και η Μάντρα καταπλημμύρισε πρόσφατα. Τώρα, 84 επίσημα νεκροί και παίζουμε θέατρο με τίτλο «Η Περηφάνεια μας και η Παρθενιά μας».

Καλύτερα έτσι όμως. Προσωπικά, δε θα μου έλεγε τίποτα η παραίτηση του Τόσκα. Καλύτερα να φύγουν όλοι μαζί. Ναι, να τα μαζέψουν και να φύγουν. Ή ακόμα και να τους κυνηγήσουν γιατί δεν ζητούν συγγνώμη. Να πληρώσουν όλα τα μέλη της κυβέρνησης για την καταστροφή. Πώς; Να δημευθούν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία, να αξιοποιηθούν από έναν οργανισμό (όχι ΤΑΙΠΕΔ) και όλα τα έσοδα να δοθούν στους πληγέντες. Να κοπεί κάθε βουλευτική αποζημίωση και μισθός, να είναι άμισθοι όλοι όσοι θέλουν να παριστάνουν τους υπουργούς μέχρι να λήξει η θητεία τους. Θα βρουν τρόπο να ζήσουν, αρκετά πήραν χωρίς να κάνουν τίποτα. Σκεφτείτε να τους αφήσουμε να διαχειριστούν ό,τι μαζευτεί από τον κόσμο, από δωρεές κλπ. Παρακαλώ όχι λεφτά. Σε είδος καλύτερα. Και άμεσα στους ενδιαφερομένους και πληγέντες.

Πρώτα να πληρώσει η κυβέρνηση, όπως είπαμε. Δήμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων και παύση πληρωμής τους μέχρι λήξη της θητείας τους. Όσοι θέλουν μπορούν να παραμείνουν στη θέση τους. Ανθρωπάκια… Ούτε κρεμάλες, ούτε ειδικά δικαστήρια, ούτε φυλακίσεις. Σε είδος αμέσως και τώρα…

Ν.Μ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!