«Τα συμφωνηθέντα μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας είχαν θετικό αποτέλεσμα στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Δεν θα διαφωνήσω ότι αυτό επετεύχθη με σημαντικό τίμημα για πολλούς Έλληνες που έχασαν τις δουλειές τους, τα σπίτια τους ή την περιουσία τους ορισμένες φορές και ότι ακόμα πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα υποφέρουν». Όμως τι να κάνουμε, καμιά φορά η ζωή έχει παράπλευρες απώλειες…

Η δήλωση ανήκει στον άνθρωπο που ο Ζ. Κλ. Γιουνγκέρ προτείνει για αντιπρόεδρο της Κομισιόν. Στον Φρ. Τίμερμαν, δηλαδή, που θα ασχολείται με τον τομέα των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στην Ε.Ε. και ο οποίος έδωσε αυτή την απάντηση σε σχετική ερώτηση που του απεύθυνε ο ευρωβουλευτής Κ. Χρυσόγονος.

Βεβαίως, ο επί των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων κ. Τίμερμαν ξέχασε να αναφέρει τη γενικευμένη ανεργία και ημι-ανεργία, ξέχασε να αναφέρει τις αυτοκτονίες ανθρώπων, ξέχασε και τα ερείπια που συσσωρεύονται σε μια χώρα της Ε.Ε. όπως η Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά, μπορούμε να τον συγχωρήσουμε, καθώς όλες αυτές οι παράπλευρες απώλειες υποτάσσονται σε έναν ανώτερο σκοπό. Ακριβώς όπως συμβαίνει με τις πολεμικές σταυροφορίες της Δύσης στη Μέση Ανατολή και αλλού, όπου οι άμαχοι που δολοφονούνται σαν τα ποντίκια από τα έξυπνα βομβαρδιστικά των Αμερικανών, είναι η αναγκαία παράπλευρη απώλεια για να υπηρετηθεί ο ανώτερος σκοπός της παγκόσμιας ασφάλειας.

Ένα έχω να πω: Όπως τα ποντίκια απειλούν την παγκόσμια ασφάλεια, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο είναι αχάριστοι όλοι αυτοί που οδηγούνται στο θυσιαστήριο. Δεν καταλαβαίνουν ότι υπηρετούν τον ανώτερο σκοπό. Είναι ανθρωπάκια που δεν θέτουν εαυτόν στην υπηρεσία του συνόλου, δεν σκαμπάζουν γρι από αλληλεγγύη. Αντί να θυσιαστούν, όπως έκαναν όλοι οι πρόγονοί τους δοξαζόμενοι, προσπαθούν να τη γλιτώσουν. Δεν πληρώνουν την Εφορία, δεν γουστάρουν τον ΕΝΦΙΑ, προσπαθούν να ξεφύγουν από τις υποχρεώσεις τους. Ανθρωπάκια. Όλοι αυτοί που αρνούνται να θυσιαστούν σήμερα, πείτε μου εσείς τι σχέση έχουν με τους 300 του Λεωνίδα που κράτησαν Θερμοπύλες. Τι σχέση έχουν με την Ιφιγένεια που τη θυσίασε ο ίδιος της ο πατέρας για να του στείλουν οι θεοί αεράκι και να πάει ο άνθρωπος να πολεμήσει στην Τροία…

Τα ξέρει αυτά ο Τίμερμαν και γι’ αυτό απαντάει με τόση ευκολία. Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται καν να το σκεφτεί. Δυόμισι εκατομμύρια χρόνια ανθρώπινης παρουσίας στον πλανήτη έχουν αποδείξει ότι τα πράγματα πάνε μπροστά μόνο όταν ο ένας θυσιάζεται για τον άλλο. Έτσι έρχεται η πρόοδος. Τα υπόλοιπα είναι λαϊκισμός που αποσκοπούν να μας γυρίσουν πίσω στην εποχή των δεινόσαυρων. Όπου, ειρήσθω εν παρόδω, δεν υπήρχαν Θεμελιώδη Δικαιώματα (αυτά ανακαλύφθηκαν πολύ αργότερα) και άρα δεν θα είχε δουλειά να κάνει ο Τίμερμαν. Τώρα που έχει όμως, πρέπει να πάρει πολύ σοβαρά τον ρόλο του. Και να υπηρετήσει τον ανώτερο σκοπό και την κοινή λογική που λέει ότι τα δικαιώματα υπάρχουν μόνο εξαφανιζόμενα (αλλιώς τι να εξαφανίσεις;), σπίτια υπάρχουν μόνο κατασχούμενα (αλλιώς τι να κατάσχεις;), ανθρώπινη ζωή υπάρχει μόνο αυτοκτονημένη (αλλιώς τι να αυτοκτονήσεις;), δουλειά υπάρχει μόνο καταργούμενη (αλλιώς τι να καταργήσεις;). Αυτό, μάλιστα. Αυτό είναι κοινή λογική. Τα υπόλοιπα, είπαμε: Είναι λαϊκισμός.

 

Θητεία Τυμβωρύχου
«εκτελεί» ο Καταχρηστικός

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!