Στάζουν μέλι τα χείλη των αξιωματούχων της Ε.Ε. και των ΗΠΑ σε κάθε αναφορά τους στην Ελλάδα, τις τελευταίες μέρες. Σαν να αισθάνονται πώς το έχουν παρακάνει, ότι πλησιάζουν σε κρίσιμα σημεία. Επιπλέον, πρέπει να φτιασιδώσουν λίγο την εικόνα του ευρωενωσιακού οικοδομήματος ενόψει δημοψηφίσματος στην Αγγλία, όπου το «φεύγουμε από την Ε.Ε.» μπορεί και να περάσει…

Έτσι, η αλεπού Γιούνκερ (αυτό το πρότυπο μνημονιακού φιλέλληνα) δήλωσε πρόσφατα τα ακόλουθα και αφοπλιστικά συνάμα:

«Έχουμε πάρει πολλά από τους Έλληνες, τους έχουμε δώσει λίγα. Θα πρέπει τουλάχιστον να τους επιστρέψουμε την αξιοπρέπειά τους».

Πρώτη πρόταση μας έχουν πάρει πολλά (με τη συγκατάβαση όλων των δουλικών κυβερνήσεων και με πρωταθλήτρια την παρούσα κυβέρνηση σε επιδόσεις παράδοσης) και μας έχουν δώσει λίγα. Τώρα, σαν κυνικοί εκτελεστές, θέλουν να μας προσφέρουν πίσω την αξιοπρέπειά μας. Τι θλιβερό να περιμένουμε από αυτούς να μας δώσουν πίσω την αξιοπρέπειά μας. (Εδώ ισχύει το παλαιοκομμουνιστικό «την αξιοπρέπεια δεν στην παίρνουν άλλοι, μόνος σου τη χάνεις»).

Όμως στην ίδια δήλωση η αλεπού Γιούνκερ λέει και μια άλλη αλήθεια:

«Δεν μπορώ να φανταστώ ποια θα ήταν η αντίδραση (με διαδηλώσεις) σε Παρίσι και Μασσαλία, εάν η Γαλλία έπρεπε να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις σαν αυτές που επιβλήθηκαν στους Έλληνες».

Που θα είχαν βρει τέτοιο «δώρο» σαν αυτό που τους χάρισε η «πρώτη και η δεύτερη φορά Αριστερά», αυτή η κυβέρνηση που παραδίδει τη χώρα για 99 χρόνια, που περνά μέτρα που δεν μπορούσαν καν να φανταστούν πριν από 2-3 χρόνια.

Τώρα που είναι να ψηφιστούν αυτά τα μέτρα που καταργούν διά παντός την αξιοπρέπεια όποιων τα ψηφίσουν, και θα τους κυνηγά σαν λεκές για ολόκληρη τη ζωή τους, οι αφέντες τους στάζουν μέλι για τη χώρα-υποχείριο, για τη χώρα στο υποζύγιο και διαρρέουν ειδήσεις ότι ίσως δώσουν κάτι παραπάνω στο μεθαυριανό Eurogroup, ως εκδήλωση συμπάθειας προς τους κακόμοιρους Έλληνες. Να μην τους ξεφτιλίσουμε τελείως. Τόσο απλά τα λέει η αλεπού.

Η κυβέρνηση του «ναι σε όλα, φτάνει να είμαστε στην εξουσία» έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο και ολοκληρώνει το έργο του γενικού ξεπουλήματος χώρας, δικαιωμάτων, κυριαρχίας.

Την αξιοπρέπεια θα την ξανακατακτήσουμε. Μέσα από την συλλογική μας προσπάθεια, τον αγώνα και το κτίσιμο ενός «εμείς» απέναντι σε όλους αυτούς τους «που κινούνται μέσα στα παγωμένα νερά του εγωιστικού υπολογισμού και τον κτητικού ατομισμού» και στηρίζονται στο πνίξιμο της εθνικής, πνευματικής κοινωνικής κληρονομιάς των λαών, στο πνίξιμο κάθε ίχνους δημοκρατίας.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!