Το πρωτοσέλιδο της Αυριανής Μακεδονίας-Θράκης (πρωινή εφημερίδα δημοκρατικών αρχών) με πηχυαίους τίτλους φιλοξενεί την παρακάτω μεγίστης αλαζονείας, αμετροέπειας και πολιτικής θρασύτητας δήλωση του αρχιπασοκτζή Γιώργου Φλωρίδη: «όλο το παρασιτικό ΠΑΣΟΚ μετακόμισε στο ΣΥΡΙΖΑ».

Αυτά και άλλα πολλά ειπώθηκαν αρχικά στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL και τα επαναφέρει η Αυριανή. Κατά τον κ. Φλωρίδη, «το ύψιστο εθνικό συμφέρον διακυβεύεται από τον ΣΥΡΙΖΑ» και «το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ συμπυκνώνει αυτά που μας χρεοκόπησαν…». Οι «σάπιοι» που παραχώρησαν την εθνική κυριαρχία του λαού και της χώρας επικαλούνται «εθνικό συμφέρον».
Οι προστάτες των διαπλεκόμενων και των ρεμουλαδόρων παριστάνουν τις «οσίες Μαρίες». Οι εκλογές που πέρασαν, πέραν της ακύρωσης και απονομιμοποίησης του Μνημονίου από το λαό, έστειλαν και ένα ακόμα πιο βροντερό μήνυμα. Το πολιτικό σύστημα που οδήγησε τη χώρα στο Μνημόνιο είναι σάπιο. Δεν άλλαξε απλά το πολιτικό σκηνικό, όπως τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ ισχυρίζονται. Το πολιτικό σκηνικό ανατράπηκε. Το μήνυμα του λαού ήταν «ουστ, να φύγετε». Χαράζει μια νέα μεταπολίτευση που θα γκρεμίσει τους «σάπιους» και θα βάλει τα θεμέλια της Δημοκρατίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Τα παράσιτα του παρελθόντος πρέπει να λογοδοτήσουν. Όσοι έκλεψαν να πάνε φυλακή και να δημευθούν οι περιουσίες τους. Στην προεκλογική περίοδο που ανοίγει, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να στοχοποιήσει επιθετικά το σάπιο πολιτικό σύστημα της ρεμούλας, της διαφθοράς, των παρασίτων, της τραπεζοκρατίας, της κλεπτοκρατίας… Το σάπιο πολιτικό σύστημα είναι αυτό που παρέδωσε το λαό και τη χώρα στους τροϊκανούς τοκογλύφους. Ο αντιμνημονιακός αγώνας πρέπει να αποκαλύψει τις βαρύτατες ευθύνες όσων υπηρέτησαν και επιμένουν να υπηρετούν το σάπιο πολιτικό σύστημα. Ο λαός να βάλει οριστικά την υπογραφή του στην ακύρωση του Μνημονίου, ακυρώνοντας τις υπογραφές που για λογαριασμό του, χωρίς να τον ρωτήσει, έβαλε το σάπιο πολιτικό σύστημα.
Ο λαός εδώ και δύο χρόνια, με διαφορετικές εκφράσεις κάθε φορά, υπερασπίστηκε την αξιοπρέπεια τη δική του και της χώρας και δεν ανέχεται άλλες προσβολές και εκβιασμούς.
Στο επόμενο διάστημα, θα υπερασπιστεί τα μηνύματα που έστειλε στις εκλογές της 6ης Μαΐου και θα «τελειώσουμε ό,τι αρχίσαμε».
Όλοι μαζί την 17η Ιουνίου, κάνοντας την αρχή μιας δύσκολης αλλά ελπιδοφόρας και εφικτής πορείας για την πολιτική, οικονομική και κοινωνική διέξοδο.

* Ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με την Ριζοσπαστική Ενότητα

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!