• Καμιά φορά (σπάνια) μου λέει κανένας αναγνώστης να τα γράφω πιο… μαλακά γιατί έχουμε κρίσιμη μάχη και μεγάλη ανατροπή μπροστά μας. Με συγχωρείτε αλλά μεγάλη ανατροπή με τον κομματάρχη του ΠΑΣΟΚ στο Κιλκίς, τον Παραστατίδη (για να αναφέρω το πιο «κραγμένο» παράδειγμα μόνο), δεν γίνεται. Να συγκρατηθώ μπορώ, να κάνω λοβοτομή δυσκολεύομαι.

 

  • Από φίλη στο twitter: «Το βλέπουμε καθημερινά, αλλά δεν το συνειδητοποιούμε ίσως: δύο εκπρόσωποι Τύπου κομμάτων (Σπυράκη, Καϊλή) και ένας αρχηγός κόμματος (Στ. Θεοδωράκης) είναι υπάλληλοι του Mega».

 

  • Και το σχόλιο φίλου στην προηγούμενη ανάρτηση: «Το… τηλεοπτικό πραξικόπημα κατά του αείμνηστου Τσάβες διδάσκει ότι αν τα διάφορα Mega δεν κλείσουν την επαύριο, είναι αυταπάτη η προσδοκία οιασδήποτε ριζοσπαστικής παρέμβασης του λαού».

 

  • Αποστροφή από την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο λεγόμενο Διαρκές Συνέδριο: «Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, θα κοιμούνται ήσυχα και στα σπίτια τους». Για να αποφύγουμε κάθε παρερμηνεία, τονίζουμε ότι αυτό ειπώθηκε σχετικά με τους πλειστηριασμούς αλλά δεν μπορούμε και να μην αποφύγουμε το σχόλιο… Ειδικά αν το συνδυάσουμε με τη νέα αναφορά στην ίδια ομιλία ότι «θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα». Φράση που έμεινε στην Iστορία όταν διατυπώθηκε από τον πρόεδρο της ΕΔΑ Ηλία Ηλιού την περίοδο πριν από το 1967. Όταν επαναλαμβάνουμε αυτή τη φράση, καλό θα είναι να μην ξεχνάμε και τη συνέχεια, όταν η χούντα έπιασε τα στελέχη της Αριστεράς (αλλά και τους Έλληνες και τις Ελληνίδες) στα κρεβάτια τους…

 

  • Οι σχέσεις των υποψηφίων που έβαζαν παραδοσιακά η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ στη Θράκη με το τουρκικό προξενείο, είναι γνωστές. Όλοι ξέρουν ότι χωρίς έγκριση από εκεί, δεν κατεβαίνει υποψήφιος από τη μειονότητα. Τα κόμματα της Αριστεράς πρέπει, οπωσδήποτε, να έχουν μια διαφορετική στάση. Ειδικά μπροστά στο ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είναι κρίσιμο να είναι σαφές ότι κάθε βουλευτής πρέπει να δεσμεύεται μόνο από τις αρχές και την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας. Αυτονόητο; Δεν πειράζει, εμείς το λέμε.

 

  • Μήνυμα φίλου προς τη στήλη: «Με… μέτρο η διεύρυνση στον ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου. Όποιος έχει καεί στο χυλό της παπανδρεϊκής συμβούλου Σχοιναράκη φυσάει και το γιαούρτι και οι πασοκογενείς υποψήφιοι για το ψηφοδέλτιο καταποντίστηκαν στην εσωτερική διαδικασία. Η διεύρυνση, πάντως, έγινε με πιο “ψημένους” στον κοινωνικό στίβο όπως ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σ. Βαρδάκης και η αρχιτέκτων Βάννα Σφακιανάκη που έχει δουλέψει πολύ στο χωροταξικό και στο κίνημα κατά των ΒΑΠΕ. Το μήνυμα προς τα πάνω ήταν κάτι παραπάνω από σαφές από τη λεβεντογέννα…».

 

  • Να συμπληρώσουμε ότι οι δικές μας πληροφορίες, από το Ηράκλειο, μιλούν και για νέο υποψήφιο που ενώ εκφράζει σημαντικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη και ήταν πολύ ψηλά στην εσωκομματική ψηφοφορία, εντελώς παράλογα «κόπηκε» από το τοπικό όργανο λόγω ισορροπιών που έπρεπε να κρατηθούν στo πλαίσιo του παλιού ΣΥΝασπισμού. Ωραία πράγματα…

 

  • Ενδιαφέρουσες οι επισημάνσεις του Αλέξανδρου Μπίστη σε άρθρο του στην Αυγή: «Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος στη χώρα που να μην αισθάνεται ότι έχει συμβεί τρομακτική καταστροφή, ακόμη κι αν δεν γνωρίζει επαρκώς τα στοιχεία. Παρ’ όλα αυτά, δεν πείθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πραγματική εναλλακτική, ενώ έξι ώς εφτά στους δέκα πιστεύουν ότι τα πράγματα με τον ΣΥΡΙΖΑ “θα είναι ίδια και χειρότερα”. Σε ένα τόσο ρευστό πολιτικό περιβάλλον, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει νόημα να μιλά με όρους σταθερότητας, αλλά με όρους δυναμικής και ρεύματος ανατροπής της πολιτικής σαπίλας που μας περιβάλλει, αναλαμβάνοντας την ευθύνη να αποτελέσει την αναζωογονητική δύναμη του ελληνικού πολιτικού σκηνικού».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!