Τελικός Κυπέλου Ποδοσφαίρου κεκλεισμένων των θυρών. Γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα γίνουν επεισόδια. Βασικά φοβάται το προεκλογικό κόστος ακόμα μιας αποτυχίας. Γι’ αυτό κι αποφάσισε να φανεί αποτυχημένη εξαρχής και να το δηλώσει μέσω διάφορων θεσμικών συναντήσεων όπου κυβερνητικοί και αστυνομία τοποθετούνταν σε «φάση» ήξεις αφίξεις. Βέβαια για όλα φταίνε οι χούλιγκαν, οι πρόεδροι και οι ομάδες – δηλαδή όλοι αυτοί που τους «δωρίζει» γήπεδα, ΜΜΕ και χρήμα. Μία από τα ίδια και στο μπάσκετ από ότι φαίνεται.

Μέσα στη γενική απαξίωση, ποδοσφαιρική και μπασκετική, υπάρχουν και κάποια πράγματα που γίνονται και αποτελούν μια όαση. Ένα από αυτά είναι η πρωτοβουλία του Δήμου Καισαριανής να εντάξει στους τετραήμερους εορτασμούς της Πρωτομαγιάς την πρωτοβουλία των παλαιμάχων του Εθνικού Αστέρα για να αναδειχτεί η άγνωστη μέχρι σήμερα δράση των αθλητών και των σωματείων τους, ιδιαίτερα των ποδοσφαιρικών, στην Αντίσταση.

Έτσι την Κυριακή 5/5 και ώρα 19:30, στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Ποδόσφαιρο και Αντίσταση» με ομιλητές: την Φιλιώ Τόλια – ιστορικό, υπεύθυνη Μουσείου ΕΕΑ που θα μιλήσει για την αθλητική δράση της ΕΠΟΝ, τον Νάσο Μπράτσο – δημοσιογράφο που θα μιλήσει για τις πολιτικές στον αθλητισμό από τον μεσοπόλεμο μέχρι και την Κατοχή, τον Γιάννη Γεωργάκη – δημοσιογράφο που θα μιλήσει για την διεθνή εμπειρία. Θα συντονίζει ο Νίκος Μάλλιαρης – παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Εθνικού Αστέρα.

Τη Δευτέρα 6/5 και ώρα 17:00, στο Δημοτικό Στάδιο Μ. Κρητικόπουλος θα γίνει ονομασία τεσσάρων θυρών προς τιμή των τεσσάρων ποδοσφαιριστών (του Νίκου Κεχαγιά, του Γιώργου Μουστάκη, του Μιχάλη Μεσάδου και του Μανώλη Ψούνη) του Εθνικού Αστέρα που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στους κατακτητές από το 1940 μέχρι το 1948. Θα χαιρετίσει ο δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, και ο Γιάννης Γεωργαράς, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Εθνικού Αστέρα.

Θα ακολουθήσει ποδοσφαιρικός αγώνας ενάντια στον φασισμό μεταξύ των παλαιμάχων Εθνικού Αστέρα και Απόλλωνα Σμύρνης.

Μ.Α.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!