Δυστυχώς, συχνά πυκνά, πολίτες που αντιδρούν στην εξουσία και τα κακώς κείμενα, μεταχειρίζονται τις ίδιες ανορθόδοξες μεθόδους που καταγγέλουν στην κριτική τους. Στα μπλογκ kentrinews.gr, roufianos.com κ.ά. αναδημοσιεύτηκε το άρθρο με τίτλο «Άκης Πάνου: Θέλω να τα πω όπως υπάρχουν στο μυαλό» (Δρόμος, αρ. φ. 61), με τον παραπλανητικό τίτλο «Ο κύριος της κυρίας υπουργού (επαν)εκτελεί τον Άκη Πάνου» και με φωτογραφία του Γιώργου και της Άννας Νταλάρα με τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση αντί για το σκίτσο του Πέτρου Ζερβού. Κάθε αναδημοσίευση, και η πιο καλοπροαίρετη, πρέπει να διαπνέεται από σεβασμό στο πρωτότυπο, στις γνώμες, τα γραφτά και τις ιδέες των άλλων. Αλλιώς, βράσε όρυζα!
Ήμουν…
Φιλοσοφικό καφενείο, πρώτη και καλή!
Την περασμένη Τρίτη, στο Αθηναϊκό Καφενείο, στο κτίριο του πνευματικού κέντρου, Σόλωνος και Μασσαλίας, έγινε η πρώτη μάζωξη του φιλοσοφικού καφενείου που επιμελείται ο Διαμάντης Λεβεντάκος και οργανώνεται από το Τμήμα Πολιτισμού του Συνασπισμού. Με ομιλητή τον καθηγητή Πολιτισμού και Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Βασίλη Καραποστόλη, φύγαμε σοφότεροι. Ωραία ατμόσφαιρα, γεμάτη αίθουσα, ενδιαφέρουσα συζήτηση με καλές ερωτήσεις γύρω από το θέμα «Ο εγωκεντρισμός στο σύγχρονο κόσμο». Η επόμενη συνάντηση του κύκλου «Άτομο και κοινωνία», με τον Αριστείδη Μπαλτά, στον ίδιο χώρο, στις 17 του Μάη. Προγραμματίστε το!

Υπάρχει οργή, υπάρχει συνδικαλιστικό κίνημα;
Το δεύτερο μάλλον ναι, για το πρώτο εκφράστηκαν αμφιβολίες. Οπότε, για τη συνάντησή τους, τι να πει κανείς; Παρ’ όλ’ αυτά, ήταν πολύ μεστή η συνάντηση στην κατάμεστη αίθουσα του Οικονομικού Πανεπιστημίου, που οργανώθηκε από το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, την περασμένη Τετάρτη. Αν και η μικροφωνική δεν ήταν ούτε για τα πανηγύρια, οι περισσότερες τοποθετήσεις που περιορίζονταν στα 7 λεπτά (κι όμως, κρατήθηκε!) ήταν ζουμερές, με προτάσεις, εκτιμήσεις, κριτικές και άμεση ενημέρωση από χώρους ενεργού συνδικαλισμού, ίσως γιατί μίλησαν ακτιβιστές με βάση τη συμμετοχή τους και όχι τον κομματικό τους τίτλο. Και εις άλλα!

Θα είμαι…
Τραγούδια του Άκη Πάνου στο Badminton
Τη Δευτέρα, 9 του Μάη, οι Βαγγέλης Κορακάκης, Λάμπρος Καρελάς, Λιζέτα Καλημέρη, Γιώτα Νέγκα, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μπάμπης Στόκας και Γιάννης Ντουνιάς, με την ορχήστρα του Δημήτρη Μαργιολά, θα παρουσιάσουν τριάντα τραγούδια του Άκη Πάνου. Ο Μιχάλης Κουμπιός έχει επιμεληθεί το πρόγραμμα και ο υπογράφων περιπτεράς παρεμβαίνει εν συντομία (μάλιστα, εν συντομία!) ως αφηγητής. Τιμές εισιτηρίων, από 10 έως 40 ευρώ. Καλό ακούγεται!

Κάθοδος (ή άνοδος;) στην Ελευσίνα
Αν σας ενδιαφέρει η εκδήλωση-συζήτηση «Από το ρεμπέτικο στο ροκ», με τον Στέλιο Ελληνιάδη, είστε ευπρόσδεκτοι στον κοινωνικό και πολιτιστικό χώρο «Στέκει!», Νικολαΐδου 9 (πεζόδρομος), στην Ελευσίνα το άλλο (προσοχή: το άλλο) Σάββατο, 14 Μαΐου, το βράδυ, στις 8.30. Μάλλον μετά μουσικής. Έλθετε!

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!