Η Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 πρέπει να χαρακτηριστεί μεγάλη μέρα για το ελληνικό Kοινοβούλιο. Μέσα σε μία μέρα ψήφισε και ενέκρινε δύο σημαντικά ζητήματα: Την «αναγνώριση» του Παλαιστινιακού κράτους και την έγκριση του Συμφώνου Συμβίωσης για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Να, λοιπόν, που το ελληνικό Κοινοβούλιο μπορεί να κάνει δουλειά. Την «αναγνώριση» του Παλαιστινιακού κράτους την ψήφισαν όλοι οι βουλευτές (ομοφωνία που… δαγκώνει) το δε Σύμφωνο Συμβίωσης όλο το κεντροαριστερό φάσμα (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων), πολλοί βουλευτές της Ν.Δ. και τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ. Βέβαια, η ψηφοφορία ήταν περίεργη, σαν την παλιά τόμπολα (έβγαιναν διάφοροι αριθμοί που δεν καταλάβαινες τι ακριβώς γίνεται). «Κατά» κάποιοι, «όχι σε όλα» μερικοί βουλευτές της Ν.Δ. (ακροδεξιοί), η Χ.Α. «κατά σε όλα», αλλά στο άρθρο 46 ψήφιζαν «παρών», το ΚΚΕ «κατά» επί της αρχής, «κατά» σε ορισμένα άρθρα, «υπέρ» ενός ή δύο -δεν το ξεκαθάριζε την επόμενη μέρα ούτε ο Ριζοσπάστης.

Μέσα σε μία μέρα οι κυβερνητικοί βουλευτές, υπουργοί κ.λπ. νόμισαν πως έγιναν άλλοι άνθρωποι. Επιτέλους, «ψηφίζουμε και πράγματα που έχουν σχέση με το πρόγραμμά μας». Ξέρετε τι ζόρι τραβάνε… Ήταν μια μέρα ξεκαρφώματος από τον άχαρο ρόλο να ψηφίζουν, οι καημένοι, τόσα προαπαιτούμενα που φέρνουν τόση δυστυχία στην κοινωνία. Τώρα, σε κλίμα εθνικής ομοφωνίας(!), κάνουν το διεθνιστικό καθήκον τους απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό (αν και αποκρύβουν τις όχι τόσο ίσες αποστάσεις ανάμεσα στα δύο αντιμαχόμενα μέρη) και βεβαίως, διορθώνουν μια καθυστέρηση της χώρας στο πεδίο των δικαιωμάτων, μέσα σε κλίμα κεντροαριστερής -και λίγο πιο διευρυμένης- συμφωνίας.

Τι ωραία που ένιωθαν εκείνη την ημέρα (Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015, για να μην ξεχνιόμαστε) όλοι οι ΣΥΡΙΖΑίοι βουλευτές. Ανάσαναν, επιτέλους! Να κάνουν γιορτές κι αυτοί οι σκαπανείς της κοινωνικής και δημοκρατικής δικαιοσύνης στη χώρα μας, αυτοί οι βασανισμένοι άνθρωποι, που ως σχιζοειδείς προσωπικότητες προσπαθούν να φέρουν τη συνείδησή τους βόλτα, ώστε να σφίξει γύρω από στόχους που πρέπει να προωθηθούν. Στις 15 Γενάρη έρχεται το Ασφαλιστικό και έπεται συνέχεια. Εκεί πρέπει να μετράνε σχεδόν κάθε μέρα 153. Πέρασαν ένα μασάζ το πρώτο τρίμηνο, ανταποκρίθηκαν και τώρα λίγο πιο χαλαροί θα μπορούν να νιώθουν ότι «κάτι» κάνουν και πως μάλλον παραμένουν στην προοδευτική όχθη.

Καλές γιορτές παλικάρια!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!