Μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις ήταν η απάντηση των εργαζομένων στην αντιλαϊκή επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.  Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες χιλιάδες απεργοί διαδήλωσαν σήμερα, Τετάρτη 10/2/2010, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, μετά από κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, του ΠΑΜΕ και πρωτοβάθμιων σωματείων.

Οι απεργοί, με συνθήματα και πανό κατά του Σταθεροποιητικού Προγράμματος της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ, διαμαρτυρηθήκαν για την συνεχιζόμενη περικοπή μισθών και συντάξεων, την φοροεισπρακτική πολιτική και προκλητική ασυλία που έχουν οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Πριν από την έναρξη της διαδήλωσης, διμοιρία των ΜΑΤ προσπάθησε να απαγορεύσει την διέλευση απορριμματοφόρου που «συνόδευε» το μπλοκ των απεργών των ΟΤΑ. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών αλλά τελικά μετά από την σθεναρή στάση των απεργών και την παρέμβαση συνδικαλιστών οι απεργοί συνέχισαν την πορεία τους μαζί με το όχημα τους. Ανάλογή απαγόρευση προσπάθησε να επιβάλει η αστυνομία και σε 4 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, στην οδό Σταδίου, που μαζί με απεργούς από τον χώρο της υγείας συμμετείχαν στην απεργιακή διαδήλωση.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!