Σοβαρές αντιδράσεις, ειδικά στα κοινωνικά δίκτυα, προκάλεσε η φωτογραφία της Σοφίας Σακοράφα να βραβεύει, στο ΣΕΦ, τον Αχιλλέα Μπέο «για τη συμβολή του Δήμου Βόλου στην ανάπτυξη του κλασσικού αθλητισμού» (sic!). Η βουλευτίνα του ΜέΡΑ25 απάντησε με ανάρτησή της ότι «η τρέχουσα δημόσια παρουσία μου στηρίζεται σε τρεις διαφορετικές θεσμικές ιδιότητες : Βουλευτής του ΜέΡΑ25, Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ. Οι θεσμικές μου υποχρεώσεις που απορρέουν από τις δύο τελευταίες ιδιότητες, σε τίποτα δεν αλλοιώνουν και δεν υποστέλλουν τους πολιτικούς μου αγώνες. Η υποχρέωση για αναγνώριση της ουσιαστικής και διαχρονικής στήριξης ενός Δήμου στην προσπάθεια του ελληνικού στίβου, δεν αμβλύνει την αντίθεσή μου με τον τρόπο που μπορεί να πολιτεύεται ακόμα και κάποιος που θεσμικά βραβεύεται ως εκλεγμένος εκπρόσωπος του Δήμου.»

Οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν και σειρά πήρε η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 όπου τονίστηκε ότι «όσον αφορά τη Σοφία Σακοράφα και τη φωτογραφία για την οποία η ίδια έχει τοποθετηθεί, το ΜέΡΑ25 δηλώνει πως η πολιτική διαδρομή και το πολιτικό ήθος της αγωνίστριας Σοφίας Σακοράφα δεν κρίνεται από ένα επικοινωνιακό τρικ που την παρουσιάζει, δήθεν, στο πλευρό του τραμπούκου, φασίστα Αχιλλέα Μπέου».

Κατόπιν εορτής δηλώνεται η αντίθεση της Σ. Σακοράφα στην πολιτική του Αχ. Μπέου και έρχονται οι σκληροί πολιτικοί χαρακτηρισμοί του κόμματός της, του ΜέΡΑ25. Και όλα αυτά επειδή δημοσιεύτηκε η φωτογραφία, γιατί αν δεν είχε δημοσιευτεί ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αν όντως ισχύουν όλα αυτά, θα μπορούσε η Σ. Σακοράφα να απαιτήσει να βραβεύσει κάποιος άλλος τον Αχ. Μπέο κάνοντας ακριβώς χρήση όλων των θεσμικών ιδιοτήτων της και δίνοντάς το παράδειγμα για το πώς θα έπρεπε να λειτουργούν οι θεσμοί απέναντι σε φασίστες και τραμπούκους. Αλλά τι να λέμε, εδώ το ίδιο το κόμμα της λέει ότι η φωτογραφία είναι επικοινωνιακό τρικ.

Μάλλον τελικά ισχύει αυτό που λέει ο λαός μας: Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες…

Ν.Τ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!