«Έχουμε κάνει τόσες πολλές απεργίες. Παρ’ όλα αυτά, οι σκληρές πολιτικές, αυτές που προβλέπονται στο Μνημόνιο-Ε.Ε.-ΔΝΤ, έχουν εφαρμοστεί και δεν υπάρχουν προφανείς εναλλακτικές λύσεις. Δεν υπάρχουν σχέδια για γενική απεργία, στο άμεσο μέλλον». Προκλητικότατη δήλωση του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλου, η οποία, μάλιστα, έγινε στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Ο εκπρόσωπος του υποταγμένου και διαπλεκόμενου συνδικαλισμού, επιχειρεί  -ακολουθώντας τα χνάρια της κυβέρνησης- να καθησυχάσει το διεθνές κεφάλαιο. Ό,τι κάναμε κάναμε. Αυτό ήταν. Μην ανησυχείτε. Επενδύστε στην Ελλάδα. Μετατρέπεται, έτσι, σε λαγό του Γ. Παπανδρέου που περιφέρεται ανά την υφήλιο, πλασάροντας το πόσο κερδοφόρες επενδύσεις μπορούν να γίνουν στην Ελλάδα του Μνημονίου.
Παράλληλα, λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν προφανείς εναλλακτικές λύσεις», ο Γ. Παναγόπουλος επιχειρεί να ωθήσει το λαό στη μοιρολατρία και φτάνει στο πρωτοφανές σημείο να επικρίνει ακόμη και την ΑΔΕΔΥ που κινητοποιείται:  «Δεν θα τους ακολουθήσουμε», ξεκαθαρίζει, απευθυνόμενος στις αγορές.
Οι φτηνές και υποκριτικές αντιμνημονιακές κορώνες του Γ. Παναγόπουλου, στις απεργίες του προηγούμενου διαστήματος, δείχνουν ότι ο ΠΑΣΟΚισμός, ως καθεστωτικός πυλώνας, μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε μεταμόρφωση προκειμένου να εγκλωβίσει, να χειριστεί και να ξεδοντιάσει, τελικά, τη λαϊκή αγανάκτηση.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!