Άρθρο για την έρευνα 50 επιστημόνων, σεισμολόγων και μηχανικών αλλά και τους χάρτες με τις σεισμογενείς περιοχές όλης της Ευρώπης στο πλαίσιο του προγράμματος SHARE (Seismic Hazard Harmonization in Europe) δημοσίευσε την Τετάρτη η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Στην έρευνα φαίνεται ότι η Ελλάδα, η Τουρκία και η Ιταλία διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο και είναι χαρακτηριστικό ότι εκτεταμένες περιοχές της χώρας (Κρήτη, Ρόδος, Σάμος, Μυτιλήνη, Πάτρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Ήπειρος και μεγάλο τμήμα του Κορινθιακού Κόλπου) απεικονίζονται με βαθύ κόκκινο χρώμα εντασσόμενες στις ζώνες υψηλής επικινδυνότητας! Λόγος γίνεται επίσης για την πιθανότητα πολύ μεγάλου σεισμού στην Ευρώπη τα επόμενα 50 χρόνια.
Μέχρι εδώ δεν υπάρχει κάτι πολύ καινούργιο, ήταν ούτως ή άλλως γνωστό ότι η Ελλάδα είναι σεισμογενής χώρα. Το νέο έρχεται από την εσωτερική επικαιρότητα. Αν και η Ελλάδα είναι ενταγμένη στις επικίνδυνες περιοχές, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δείχνει να περιφρονεί επιδεικτικά αυτό το γεγονός, αφοσιωμένη καθώς είναι στις τροϊκανές εντολές. Έτσι, όπως διαβάζουμε σε σχετικό σχόλιο που δημοσιεύει η κίνηση Ενωμένοι Εργαζόμενοι σε Δράση (ΕΝΕΔΡΑ) στην Περιφέρεια Αττικής: «Τι κάνει λοιπόν η “καλή” μας κυβέρνηση που “μας προσέχει και θέλει το καλό μας”; Βάζει σε διαθεσιμότητα το 25% των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων και του Ταμείου Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων. Ειλικρινά, έλεος! Θέτουν στην υπηρεσία της τρόικα και των μνημονίων μέχρι και τα φυσικά φαινόμενα! Αν δεν μας καταστρέψουν τα μέτρα τους, θα μας καταστρέψουν οι σεισμοί»…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!