Αιδώς Αργείοι!

Κόπηκε και το ιστορικό-εμβληματικό κυπαρίσσι στο Άργος. Τίποτα πλέον δεν θα είναι όπως πριν. Τώρα πια δεν κινδυνεύει κανείς από την ιστορία της πόλης… Κάτι παλιοαρχαία έμειναν, μέχρι να τα εκσυγχρονίσουμε κι αυτά. Πόσο βάναυσα χάνονται οι αναμνήσεις μας σ’ αυτήν την πόλη, αντί να γίνει μια προσπάθεια να προστατευτούν ώστε να μην διαταραχθεί ο συνδετικός ιστός των ανθρώπων με την ιστορία τους.

Άκης Ντάνος

 

Τσίπρας – Ζαχαριάδης

Παραλίγο σύρραξη στο Ίδρυμα Κακογιάννη την περασμένη Τρίτη, για τα… μάτια του Τσίπρα! Πήγε ο πρωθυπουργός για να δει την παράσταση του Γιώργου Κοτανίδη που αναφέρεται στις τελευταίες μέρες της ζωής του καθαιρεμένου Γ.Γ. του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη στη Σιβηρία, κι έγινε άνω-κάτω το κατάμεστο από θεατές αμφιθέατρο! Άλλοι, μάλλον οι νεώτεροι, τον γιουχάιζαν κι άλλοι, οι πιο κυριλέ, τον χαιρετούσαν φιλικά. Μια αναστάτωση στην αρχή και μία στο τέλος έδειξε ότι ούτε οι τολμηροί λείπουν ούτε οι… βολεμένοι! Τελικά, η θεατρική «Ομπίντα» του Κοτανίδη μαζεύει στον ίδιο χώρο όλες τις φυλές των αριστερών, από κόκκινους μέχρι πολύ ροζ!

Εμπεδοκλής Ρίζος

 

Δίδυμο Τσίπρας – Λεβέντης

Μόνο στο γήπεδο αποθέωσαν τον Τσίπρα, και τον Λεβέντη ταυτόχρονα, για τα γκολ που πετύχανε με το συνδυασμό τους! Όχι όμως στο Σύνταγμα ή το θέατρο, αλλά στο γήπεδο της Καλλιθέας όταν ο Αντρέας (Τσίπρας) και ο Πέτρος (Λεβέντης) οδήγησαν την τοπική ομάδα σε νίκη επί του Άρη! Μπορεί το δίδυμο Τσίπρας-Λεβέντης να πέφτει από φάουλ σε φάουλ στη Βουλή, αλλά στο γήπεδο το άλλο ομώνυμο δίδυμο βάζει γκολ ακόμα και σε πιο μεγάλες ομάδες!

Ε.Ρ.

 

Περηφάνεια και… αίσχη! «Δεν υπογράφω στη σημαία» ήταν η απάντηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε έναν από τους Έλληνες ομογενείς που είχαν συγκεντρωθεί στη Νέα Υόρκη για αυτόγραφα από το νέο αστέρι του ΝΒΑ. Έσπευσαν βεβαίως κι αυτοί που τα υπέγραψαν όλα, Συριζαίοι και Νεοδημοκράτες τύπου Άδωνη Γεωργιάδη, να δηλώσουν την υπερηφάνεια τους… Από την μία ένας άνθρωπος που μας κάνει υπερήφανους και χαρούμενους κι από την άλλη όλο το πολιτικό προσωπικό που μας έχει οδηγήσει στα μνημόνια, την επιτροπεία και τη διάλυση να εξάρει τον Γιάννη! Εντάξει περίμενε κανείς κάτι καλύτερο από δαύτους; Γ. Πατ
Περηφάνεια και… αίσχη!
«Δεν υπογράφω στη σημαία» ήταν η απάντηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε έναν από τους Έλληνες ομογενείς που είχαν συγκεντρωθεί στη Νέα Υόρκη για αυτόγραφα από το νέο αστέρι του ΝΒΑ. Έσπευσαν βεβαίως κι αυτοί που τα υπέγραψαν όλα, Συριζαίοι και Νεοδημοκράτες τύπου Άδωνη Γεωργιάδη, να δηλώσουν την υπερηφάνεια τους… Από την μία ένας άνθρωπος που μας κάνει υπερήφανους και χαρούμενους κι από την άλλη όλο το πολιτικό προσωπικό που μας έχει οδηγήσει στα μνημόνια, την επιτροπεία και τη διάλυση να εξάρει τον Γιάννη! Εντάξει περίμενε κανείς κάτι καλύτερο από δαύτους;
Γ. Πατ

 

Ξέσκισμα

Βοά ο τόπος από το αφόρητο βάρος που συνεχώς το μεγαλώνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους και τους ανέργους, και οι Συριζαίοι που απομείνανε στις γερασμένες και αποξηραμένες κομματικές οργανώσεις αλληλοτροφοδοτούνται με non paper «καλών μέτρων και αποτελεσμάτων» που βγαίνουν από τα μαγειρεία του Μαξίμου, των υπουργείων και της Κουμουνδούρου, στα οποία, βέβαια, ούτε λέξη για τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, για το κόψιμο του ΕΚΑΣ και για τη γιγάντωση των οφειλών των φορολογούμενων πολιτών στα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία. Κατά ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ αυξάνονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία (αύξηση 12, 6 δισ. στο σύνολό τους για το 2016) και η κυβέρνηση με τους οπαδούς της πανηγυρίζουν για πλεονάσματα, που τα έχουν ρουφήξει ξεσκίζοντας τις σάρκες της κοινωνίας!

Μ.Α.

 

Απόγνωση

«Ένας άντρας μεσόκοπος μαζί με μια γριά κι ένα γέρο κλαίνε, γιατί θα τους γκρεμίσουν τα σπίτια οι ξένοι για να βρουν αρχαιότητες. Το παιδί που στέκεται παρέκει, ξάφνου, σαν τρελό, παίρνει λιθάρια και πετροβολάει τον Παρθενώνα. Σε κάθε α που βγάζει θαρρεί πως γκρεμίζει κι απ’ αυτόν μια κολώνα.»
Από το «Βιβλίο των Φτωχών» του Νίκου Βέλμου (δημοσιευμένο στο «Φραγγέλιο», τχ. 40, 17 Σεπτ. 1927)
Το λυρικό σχόλιο του Βέλμου προφανώς αναφέρεται στη κατεδάφιση της ιστορικής συνοικίας Βρυσάκι από την Αμερικάνικη Αρχαιολογική Εταιρεία, μία πράξη αρκετά αμφιλεγόμενη, που άλλαξε με βίαιο τρόπο την όψη της Παλιάς Αθήνας.

Διαμαντής Καράβολας

 

Κάποτε

Στο TAXIS, εκεί που είναι όλα τα οικονομικά στοιχεία των πολιτών της χώρας, δεν υπάρχει από προχθές καμία αναφορά στο Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών. Μόνο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, που σύμφωνα με την υπογραφή Τσίπρα ελέγχεται πλέον ΜΟΝΟ από τους δανειστές! Είμαστε υπό Κατοχή και επίσημα… Τα οικονομικά μας τα ελέγχουν κατοχικές δυνάμεις, με υπογραφή ΤΣΙΠΡΑ!

AnemosAntistasis.blogspot

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!