Πίσω από τους πανηγυρισμούς και τη συνειδητή προβολή μιας ψεύτικης εικόνας για την οικονομία, πίσω από νόμους που έχουν παραπλανητικούς τίτλους όπως «προστασία της εργασίας» (νόμος Χατζηδάκη – Μητσοτάκη), υπάρχει μια πραγματικότητα που ποτέ δεν δίνεται βήμα, δεν αφήνεται να εκφραστεί, δεν έχει φωνή στα ΜΜΕ των ομίλων και των κρατικών επιχορηγήσεων. Έγινε ποτέ κάποια έρευνα για την κατάσταση των εργαζομένων στη χώρα, δόθηκε ποτέ βήμα σε απεργούς και συνδικάτα –επίσημα ή νέων εργαζομένων– να δώσουν τη δική τους άποψη για όσα συμβαίνουν στους χώρους δουλειάς;

Ο πολιτικός κόσμος έχει βαριές ευθύνες για την σημερινή κατάσταση όπως και ο επίσημος εργατοϋπαλληλικός συνδικαλιστικός μηχανισμός.

Η πραγματικότητα όμως δεν μπορεί να αποκρυφτεί. Τα όσα ακολουθούν στο μικρό αυτό αφιέρωμα-φάκελο κ.λπ. ας θεωρηθούν ως ένα υλικό που αποτυπώνει μια σημαντική πλευρά της πραγματικότητας των εργαζομένων στη χώρα μας.

Τα στοιχεία, οι πίνακες και τα διαγράμματα έχουν παρθεί από πρόσφατες έρευνες και ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ, του ΟΑΕΔ, της ΕΡΓΑΝΗ, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ.

Η κατάσταση των εργαζομένων το 2021

 Οι συνθήκες διαβίωσης της ελληνικής κοινωνίας

Ποια η αλήθεια; Πόση είναι η ανεργία στη χώρα μας;

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!