Με όνομα τον αριθμό 15 της γραμμής τρόλεϊ, το περιοδικό «γραμμή 15» που κυκλοφορεί στα Πετράλωνα, στο Κουκάκι και στο Θησείο είναι κάτι παραπάνω από περιοδικό. Είναι ένα φωτεινό παράδειγμα εντύπου και αποτύπωσης των συλλογικών δράσεων στις γειτονιές αυτές. Η παλιά –πλέον– κατάληψη ΠΙΚΠΑ που λειτούργησε υποδειγματικά σαν το ιατρείο της γειτονιάς για χρόνια είναι ένας χώρος αναφοράς και συνάντησης. Το ένα τροφοδοτεί το άλλο.

Στη «γραμμή 15» ξεχώρισα μια συγκινητική συνέντευξη μιας κοπέλας με αναπηρία, μια όμορφη έρευνα με παλιές εργαζόμενες στο εργοστάσιο της PALCO που έκλεισε το 2003, μια εξαιρετική απομαγνητοφωνημένη συζήτηση υγειονομικών σε Νοσοκομεία με πολλές ενδιαφέρουσες επισημάνσεις, καταγραφή δράσεων και σκέψεων γύρω από την εκπαίδευση, για παρεμβάσεις στο ΤΟΜΥ Κεραμεικού, και άλλα ενδιαφέροντα άρθρα. Ο τίτλος του περιοδικού είναι «Η ζωή στον πλανήτη COVID».

Τη «γραμμή 15» θα τη βρείτε σε πολλά περίπτερα, ψιλικατζίδικα, βιβλιοπωλεία, σε πολιτιστικό στέκι της περιοχής μέχρι και σε μανάβικο της γειτονιάς της γραμμής τρόλεϊ 15. Επισκεφτείτε τη «γραμμή 15» είτε παίρνοντας το τρόλεϊ είτε στο: grammi15.wixsite.com/grammi15.

Γ.Κ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!