Μεγάλη απήχηση είχε η έκθεση φωτογραφίας που ήταν αφιερωμένη στα σοβαρά προβλήματα των σχολικών υποδομών και διοργάνωσε στο κέντρο της πόλης η Δημοτική Κίνηση «Γαλάτσι ο Τόπος μου» με υποψήφιο δήμαρχο τον Σπύρο Παναγιώτου.

Σε ανακοίνωση που μοιραζόταν κατά τη διάρκεια της έκθεσης τονιζόταν: «Σε μια χώρα που καταδικάζει τους νέους στην ανεργία, την αβεβαιότητα, στην απόγνωση και τους στρέφει στην αναγκαστική ξενιτιά.

Σε ένα Δήμο που για δεκαετίες αδιαφορεί για την κατάσταση των σχολείων και των χώρων που ζουν και σπουδάζουν οι νέοι του τόπου μας (…) τα σχολικά κτήρια, σε ορισμένες τουλάχιστον περιπτώσεις, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές στα δομικά τους στοιχεία, καθιστώντας τα επικίνδυνα για την ασφάλεια των παιδιών μας.

Για παράδειγμα, η διάβρωση των μονώσεων δημιουργεί υγρασίες που επηρεάζουν τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και διαβρώνουν τον οπλισμό (σίδερα) των φερόντων οργανισμών. Κολώνες και δοκοί στήριξης, πλάκες μπετόν μεταξύ των ορόφων παρουσιάζουν σημεία υποβάθμισης. Οι υδραυλικές και μηχανολογικές εγκαταστάσεις παρουσιάζουν και αυτές σοβαρά προβλήματα. Οι τουαλέτες ορισμένων συγκροτημάτων έχουν χαρακτηριστεί ακατάλληλες για την υγεία των παιδιών μας.

Και η διοίκηση του Δήμου σιωπά. Σιωπά και κρύβεται πίσω από τις, υπαρκτές, ευθύνες των προκατόχων της. ( …)

Το μέγεθος και η έκταση των ζημιών πρέπει πια να αντιμετωπισθούν με σοβαρότητα και σχέδιο. Απαιτούνται μελέτες, ιεραρχήσεις και έργα άμεσης αντιμετώπισης.

Χρειάζεται να αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Αυτό που στην πραγματικότητα διακυβεύεται είναι η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών μας».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!