Στις 28-30 Σεπτέμβρη στο Στρατόπεδο Παύλου Μελά

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση για την προετοιμασία του Φεστιβάλ των Νέων του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, ένα φεστιβάλ που θέλει να δώσει φωνή στη νεολαία που ειδικά τα τελευταία χρόνια η πολιτική των μνημονίων έχει θέσει στο περιθώριο. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη (28-30) στο Στρατόπεδο Παύλου Μελά.
Σ’ αυτή την πρώτη συνάντηση συζητήθηκε ο χαρακτήρας του φεστιβάλ καθώς και κάποια βασικά ζητήματα για τον τρόπο οργάνωσης. Στόχος του φεστιβάλ είναι να αποτελέσει χώρο συνάντησης μαθητών, φοιτητών, νέων εργαζομένων και ανέργων για την οργάνωση των αγώνων απέναντι στα κοινά προβλήματα αλλά και την αναζήτηση ελπίδας και οράματος.
Για την οργάνωση του φεστιβάλ επιχειρείται ένας συλλογικός και δημοκρατικός τρόπος, με ανοιχτές συνελεύσεις και θεματικές ομάδες εργασίας στις οποίες καλούνται να συμμετέχουν συλλογικότητες, κινήματα πολιτών, πολιτιστικές ομάδες και κάθε νέος και νέα.
Το φεστιβάλ αυτό πραγματοποιείται στo πλαίσιo της πρωτοβουλίας του ΣΥΡΙΖΑ να διοργανώσει φεστιβάλ νεολαίας σε όλες τις πόλεις της χώρας. Μια πρωτοβουλία που έρχεται μπροστά στην οικοδόμηση του νέου ΣΥΡΙΖΑ που θα βασίζεται στη συμμετοχή του λαού που αγωνίζεται, κάτι που απαιτεί την ορμή και τη δημιουργικότητα της νεολαίας. Ταυτόχρονα, φιλοδοξεί να φέρει τις ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ κοντά στην νεολαία, η οποία θα κληθεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στους αγώνες για τη δημοκρατία και την πολιτική αλλαγή στον τόπο μας. Οι νέοι επιστήμονες, οι νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι που το σύστημα τους προσφέρει μόνο αδιέξοδα έχουν τη δυνατότητα να αρνηθούν την καταστροφή και το ξερίζωμα της πιο παραγωγικής κοινωνικής ομάδας από τον τόπο της και να δημιουργήσουν το δικό τους μέλλον.
Τη Δευτέρα 27 Αυγούστου στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ανοιχτή συνέλευση για το φεστιβάλ στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

Γ.Τ. – Μ.Γ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!