Στις 5,6 και 7 Ιούνη γίνονται εκλογές στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ) και κάλπες θα στηθούν σε Αθήνα (που είναι και η κύρια δύναμη του Σωματείου), Πάτρα, Λάρισα, Χανιά.

Η πρόεδρος του ΣΜΤ, Σύλβια Κοιλάκου, προερχόμενη από την παράταξη της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» είπε στο Δρόμο ότι το ΣΜΤ «κρίθηκε στην δυνατότητα να επιδρά στην ταξική πάλη σε όφελος των εργαζόμενων». Συμπλήρωσε ότι «απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους του κλάδου με την πεποίθηση ότι μαζί τους μπορούμε να συνεχίσουμε να ταράζουμε τα νερά της εργοδοτικής κυριαρχίας, αλλά και να συμβάλλουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην νικηφόρα αναμέτρηση του εργατικού κινήματος».
Μια νέα παράταξη σχηματίστηκε από αγωνιστές που προέρχονται από τη «Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών» -μια δύναμη της κινηματικής Αριστεράς με μαζική παρουσία και παρέμβαση για πάνω από 20 χρόνια. Η νέα παράταξη ονομάζεται ΤΡΕΝΑ (Τεχνικοί ΕΝωτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς) και σε αυτήν συμμετέχει η «Ένωση Εργαζομένων», που επί χρόνια παρεμβαίνει στο ΣΜΤ. Η Πολυξένη Κωστάκη, που συνέβαλε στη δημιουργία της νέας παράταξης, σημείωσε ότι το ΣΜΤ πρέπει να κινηθεί με βάση τον κεντρικό πολιτικό στόχο «να φύγουν κυβέρνηση, τρόικα, χρέος», ενώ η Όλγα Μπαλαούρα επισήμανε το ενωτικό χαρακτήρα της παράταξης και την ανάγκη απεύθυνσης με σύγχρονο και μαχητικό τρόπο στους δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους, ειδικά στους άνεργους. «Με την ανεργία να έχει εκτιναχθεί σε πρωτοφανή επίπεδα το αίτημα για Ταμείο Ανεργίας και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων αποκτά ξεχωριστή σημασία», τόνισε στο «Δρόμο».
Στις εκλογές συμμετέχουν επίσης η ΕΣΑΚ-Σ (ΠΑΜΕ) και η Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΝ).

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!