Τα Alex Pack δεν ανέχονται τον συνδικαλισμό

Δύο μόλις μέρες αφότου έληξε ο χρόνος προστασίας μητρότητας, η Δέσποινα Σόγκα, μητέρα παιδιού ενός έτους, απολύθηκε από το κατάστημα της Alex Pack στην Παιανία. Το… παράπτωμά της; Προσέφευγε επανειλημμένα στην Επιθεώρηση Εργασίας για τις παραβιάσεις από την εταιρία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Διεκδίκησε και, τελικά, κέρδισε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι το 2008 την ετήσια άδεια του 2007 που δεν τους είχε δοθεί και, μάλιστα, με προσαύξηση 100%. Ενημέρωνε το σύλλογο εμποροϋπαλλήλων για διάφορες παρανομίες της εταιρίας, όπως η αδήλωτη εργασία μεταναστών, τα ψευδή εξοφλητικά εκκαθαριστικά μισθοδοσίας, τα ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Δεν αποδεχόταν την εντολή «τα κάνουμε όλοι, όλα», ανεξαρτήτως ειδικότητας. Ενημέρωνε τους συναδέλφους της για τα δικαιώματά τους, συμμετείχε στις απεργίες. Ουσιαστικά, ήταν το «πρόβλημα» για την εταιρία, όπως της ανακοίνωσαν την ημέρα της απόλυσής της.

Σήμερα Σάββατο (17/4) έξω από τα καταστήματα Alex Pack στην Παλλήνη, το Περιστέρι και το Ρέντη θα βρεθούν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι, όχι για να ψωνίσουν «φθηνά κι εγγυημένα», αλλά για να διαδηλώσουν την αλληλεγγύη τους και να αναγκάσουν την εταιρία να ξαναπροσλάβει τη Δέσποινα, όπως τον περασμένο Αύγουστο υποχρεώθηκε να προσλάβει άλλη μια απολυμένη συνδικαλίστρια.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!