Αγαπητοί αναγνώστες και φίλοι του Δρόμου. Ευχόμαστε από την καρδιά μας ό,τι καλύτερο για εσάς και τους δικούς σας ανθρώπους. Για σκεφτείτε. Μέσα από αυτή τη σχέση μας, μέσα από τις σελίδες του Δρόμου, όλοι μαζί αναγνώστες και συντάκτες, είναι σαν να μην το βάζουμε κάτω, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε.

Ο Δρόμος άντεξε το 2016 και αυτό οφείλεται σε διάφορους λόγους:

Στη στήριξη που έχει από όλους όσοι επιμένουν και συνεχίζουν να τον αγοράζουν από το περίπτερο κάθε Σάββατο σε όλη τη χώρα αλλά και στην Κύπρο. Ακόμα και σε φίλους από το εξωτερικό που τον διαβάζουν σε ηλεκτρονική μορφή, στέλνοντάς μας μια μικρή ενίσχυση.

Στην ανταπόκριση που βρήκε το κάλεσμά μας για οικονομική στήριξη. Ορισμένες φορές ήταν συγκινητικά τα μηνύματα και τα γράμματα, ο καλός σας λόγος, και πραγματικά μάς έδιναν κουράγιο για να συνεχίζουμε σε αντίξοες συνθήκες.

Στην πεποίθηση ότι μια τέτοια έκδοση έχει λόγο ύπαρξης. Γιατί καλύπτει κάποια από τα κενά που υπάρχουν, γιατί αποτελεί μια φωνή και μια στάση ριζοσπαστική και γόνιμη μέσα στα σκοτάδια που μας επιβάλλουν.

Στο πείσμα και την αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε για όσο μπορούμε, χωρίς να συρρικνώσουμε την εφημερίδα μας σε ποιότητα, αισθητική, θεματολογίες και ανοιχτότητα.

Στη συνεργασία μας με δεκάδες ανθρώπους, ομάδες και συλλογικότητες που περιστασιακά ή σταθερά αρθρογραφούν, στέλνουν τις γνώμες τους, προτείνουν και κριτικάρουν.

Ο Δρόμος θα επιμείνει προσπαθώντας να ανταποκριθεί σε δύσκολες απαιτήσεις. Το οικονομικό είναι πάντα ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που εμποδίζει να πραγματοποιηθούν όλα όσα θα έπρεπε. Αυτό που κινδυνεύει περισσότερο, πέρα από την έκδοση της εφημερίδας, είναι μια ακόμα σημαντική πλευρά του εγχειρήματός μας, το φεστιβάλ Resistance. Πρόκειται για γεγονός μεγάλης κλίμακας και αντίστοιχων προϋπολογισμών που μοιάζουν φέτος απαγορευτικοί. Για αυτό, είναι σημαντικό να αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που το διοργανώνουν και να εξασφαλιστούν από τώρα κάποιοι αναγκαίοι όροι για να ξεκινήσει η προετοιμασία του.

Παρόλα αυτά, θα μπούμε στο 2017 με ορμή και ενθουσιασμό. Για το καλύτερο. Για μια προσπάθεια που έχει νόημα και μας γεμίζει. Γι’ αυτό και θα βρούμε τους τρόπους. Σε διάλογο – συνεργασία – ανταπόδοση με τους αναγνώστες και τους φίλους, θα δώσουμε ακόμα μια χρονιά το «παρών» μας. Καλή χρονιά!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!