Εκδήλωση διαμαρτυρίας, που είχε και ενημερωτικό προς το κοινό χαρακτήρα, οργάνωσαν την περασμένη Δευτέρα -ημέρα κατά την οποία «άνοιξε» ο φάκελος του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ- οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ στον Σ.Σ. Αθηνών.

Στη διάρκεια της συμβολικής αυτής εκδήλωσης, ενημερώθηκε το επιβατικό κοινό των πρωινών τρένων για την κατάσταση στο σιδηρόδρομο, την επικείμενη ιδιωτικοποίηση των εταιριών ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, τα σχέδια για «ξαφνικό θάνατο» του ΟΣΕ στα πρότυπα της ΕΡΤ, και τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής στους επιβάτες και στους εργαζόμενους.
Οι σιδηροδρομικοί μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους εξέδωσαν ανακοίνωση την ίδια ημέρα -όταν ανακοινώθηκαν οι τρεις «μνηστήρες», Γάλλοι, Ουκρανοί και Ρώσοι- στην οποία έκαναν λόγο για «μαύρη ημέρα» για τον ελληνικό σιδηρόδρομο, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε και υλοποιεί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ την εκχώρηση της ελληνικής σιδηροδρομικής εταιρίας ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε ξένα συμφέροντα κατ’ επιταγή των τροϊκανών τοκογλύφων, επισημαίνοντας πως «απο-ελληνοποιούν μια εταιρία με περισσότερα από 100 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στον τόπο μας». Οι εργαζόμενοι, προαναγγέλλοντας νέες κινητοποιήσεις -με αρχή τη συμμετοχή τους στην απεργία της 18ης Σεπτεμβρίου-, επιτέθηκαν και κατά των κυρίαρχων ΜΜΕ που υποστηρίζουν αναφανδόν την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επισημαίνοντας πως «στους παπαγάλους που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, απαντάμε για να γνωρίζει ο ελληνικός λαός, ότι η “συμφωνία” προβλέπει συνέχιση της χρηματοδότησης με πενήντα εκατομμύρια το χρόνο, την επόμενη πενταετία, από τα χρήματα των φορολογουμένων».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!