Η Ελλάδα μετά από χρόνια μνημονιακής υποδούλωσης και λεηλασίας, αποδομείται και σε ό,τι αφορά την ίδια την υπόστασή της. Διακυβεύεται «η συνέχεια και η συνοχή της», με την μορφή που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. […] Σήμερα εκδηλώνονται –όσο ποτέ από το 1974– ανοιχτές επιβουλές που αφορούν το τόξο Κύπρος-Αιγαίο-Θράκη, αλλά και την προοπτική αποσταθεροποίησης των βορείων συνόρων μας και συνολικά της Βαλκανικής. Μέσα σε αυτό το γενικότερο τοπίο τίθεται και η απαίτηση για εδώ και τώρα «επίλυση» του Σκοπιανού.

Πιστεύουμε ότι δεν θα έχουμε καμία τύχη «ως χώρα και ως λαός» αν επαναλάβουμε και τώρα την πολιτική των συνεχών υποχωρήσεων στα εθνικά θέματα χάριν των υποτιθέμενων «συμμάχων». Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι το αποκορύφωμα της άρνησης ενός επίσημου κράτους να προστατέψει το έθνος που βρίσκεται εντός των συνόρων του. […]

Απορρίπτουμε τις απαράδεκτες προτάσεις του κ. Νίμιτς και της Γερμανο-κρατούμενης Ε.Ε. που πασχίζουν, μέσω του ονόματος, η Ελλάδα να προσυπογράψει την «αλυτρωτική» ιδεολογία του κράτους των Σκοπίων. Δεν το κάνουν τυχαία. Θέλουν να ρευστοποιήσουν τα σύνορα, να κατακερματίσουν σε αδύναμα «κρατίδια» και τελικά να πολτοποιήσουν και να αναφλέξουν την χώρα μας και την Βαλκανική.

Το γεγονός ότι το μνημονιακό κατεστημένο αγνοεί την εκπεφρασμένη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού και σπεύδει να παραδώσει και την υπόθεση αυτή, όπως παραδίδει με τα μνημόνια την κυριαρχία και τον πλούτο της χώρας, δεν σημαίνει πως θα τα καταφέρει. Δεν σημαίνει πως και ο λαός θα παραδοθεί.

Δεν υποχωρούμε, γιατί αυτή η υποχώρηση δεν θα είναι η πρώτη. Θα είναι από τις τελευταίες πριν την οριστική κατάρρευση. Το όνομα έχει σημασία.

Πρωτοβουλία για την δημιουργία Επιτροπής Αγώνα

————————————

Ανοιχτό κάλεσμα για την δημιουργία Επιτροπής Αγώνα για το Σκοπιανό και την μη αλλαγή συνόρων στη Βαλκανική

Εισηγητές: Θέμος Στοφορόπουλος, Μανώλης Μηλιαράκης, Κατερίνα Σχοινά, Λεωνίδας Κουμάκης, Λεωνίδας Αποσκίτης.
Δευτέρα 11/06, στις 18:00
Γραφεία Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, Τζώρτζ 9, Πλατεία Κάνιγγος, Αθήνα
e-mail: epitropi.agona@yahoo.com

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!