της Λόλας Σκαλτσά

 

Λοιπόν, δεν σας καταλαβαίνω ώρες-ώρες. Ο πρωθυπουργός παραμένει ένας αριστερός και ιδεολόγος ηγέτης και θα σας το αποδείξω αμέσως, παρ’ όλα όσα ακούστηκαν. Ανυπόστατα ψέματα πήραν διαστάσεις και έδωσαν την εντύπωση πως ο κ. Τσίπρας είναι ένας κοινός οσφυοκάμπτης, ένας οπαδός του ενδοτισμού. Λάθος!

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως υπάρχει σχέδιο. Τίποτα δεν γίνεται στην τύχη και χωρίς μελέτη, έστω κι αν συχνά αυτό δεν είναι εμφανές. Όμως, εδώ είναι και η επιτυχία αυτής της κυβέρνησης. Σε κάνει να πιστεύεις πως όλα έχουν χαθεί, πως έχει παραδοθεί άνευ όρων, πως έχει ξεπουλήσει τα πάντα, πως κάνει ό,τι ακριβώς και οι προηγούμενοι.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, οι συνομιλίες, οι επαφές, οι συμφωνίες όλα πήγαν περίφημα – δεξιά μπορώ να σας πω. Τι σύμπτωση απόψεων ήταν αυτή, τι κοινό όραμα βρέθηκε να έχουν οι δυο χώρες. Άσε εκείνη Σούδα. Κομβικό σημείο, σου λέει. Γίνονται σπουδαία πράγματα εκεί, ομολόγησε ο πρωθυπουργός, κλείνοντας το μάτι με νόημα στον Αμερικανό πρόεδρο «αν θέλετε και κάτι άλλο, φτάνει να το ζητήσετε».

Ο κ. Τραμπ, κατενθουσιασμένος που γνώρισε, επιτέλους, από κοντά τον κ. Τσίπρα, τον ευχαρίστησε δημοσίως για την προτίμηση που έδειξε ο Ευρωπαίος ηγέτης στα προϊόντα της Αμερικής, βοηθώντας έτσι να ανοίξει η αγορά εργασίας και να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης στους Αμερικανούς πολίτες. Μα τι μεγαλείο ψυχής! Πόσο γαλαντόμος ο αριστερός!

Έρχομαι τώρα, όμως, να δώσω την πραγματική είδηση: Ο πρωθυπουργός επένδυσε 2,4 δισ. ευρώ μεν, αλλά όχι για εξοπλιστικά. Ήταν μια κίνηση, εκ μέρους του, που δεν αφορά την άμυνα της χώρας, αλλά τον πολιτισμό. Και εξηγώ: Τα χρήματα δεν αφορούν καινούργια αεροπλάνα/οπλισμό. Αλλά ανταλλακτικά για αναβάθμιση και εξωραϊσμό των παλιών. Που σημαίνει πως τα αεροπλάνα μας αποτελούν μνημεία, μουσειακό είδος. Μέρος της κουλτούρας και του πολιτισμού μας. Δεν αγοράζουμε, επιδιορθώνουμε και κερδίζουμε!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!