Όποιος αριστερός, σοσιαλιστής, δημοκράτης, προοδευτικός και έντιμος άνθρωπος δεν μπορέσει να πάψει να τους θεωρεί αριστερούς, θα πάει σίγουρα από τα πολλά καθημερινά εγκεφαλικά που προκαλούν οι πράξεις αυτών που είχαμε συνηθίσει να αποκαλούμε συντρόφους. Δεν έχουν αφήσει τίποτα αριστερό που να μην το έχουν καταπατήσει και ξεφτιλίσει με τρόπο τόσο κραυγαλέο που ακόμα και η διάθεση κριτικής καταρρέει εξουθενωμένη. Ένα από τα τρέχοντα. Ο Αμερικάνος πρέσβης Τζέφρεϊ Πάιατ λέει στο AUSA Convention Center, στην Ουάσινγκτον:

«Ο υπουργός κ. Βίτσας διακρίθηκε ως υπέρμαχος της εξαίρετης συνεργασίας μας στη βάση της Σούδας, η οποία ενισχύει τη συμμαχία μας και μας βοηθά κάθε μέρα στην πραγματοποίηση στρατιωτικών επιχειρήσεων με στόχο τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια. Είναι επίσης σημαντικό να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα είναι μία από τις ελάχιστες χώρες, οι οποίες τηρούν απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις τους σε ό,τι αφορά τις δαπάνες του ΝΑΤΟ… Η ιδιωτικοποίηση και εκποίηση δημόσιας περιουσίας αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.»

Λέει κι άλλα για τη «στήριξη των νατοϊκών αποστολών», δηλαδή τους βομβαρδισμούς της Συρίας, της Λιβύης κ.λπ., ανεπιφύλακτα, με τρόπο, σαφήνεια και βεβαιότητα, που σπάνια έχουν εκφραστεί Αμερικανοί αξιωματούχοι για τις πιο δεξιές ξενόδουλες κυβερνήσεις. Αναφέρει και τη συνεργασία του Μυτιληναίου με την General Electric στη ρημαγμένη Λιβύη. Και στο διπλανό άρθρο της Καθημερινής διαβάζεις για τις επαφές Φλαμπουράρη – Κουρουμπλή να «σπρώξουν» το Ναυπηγείο της Σύρου στην ΟΝΕΧ Shipyards και την προθυμία των Τσίπρα-Κοτζιά-Καμμένου να εκσυγχρονίσουν 85-95 «F-16» της πολεμικής αεροπορίας με κόστος 2,-3 δισ. ευρώ!

Τελικά, όποιος ακόμα νομίζει ότι αυτοί είναι αριστεροί, πάει γυρεύοντας για εγκεφαλικό!

Ελβίρα Μπονάτσου

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!