Όταν η δημοκρατία υποτάχθηκε στο χρέος

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το θεατή. Το Debtocracy αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Το ντοκιμαντέρ θα διανέμεται δωρεάν από τα τέλη Μαρτίου χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης και θα υποτιτλιστεί σε τουλάχιστον τρεις γλώσσες.

Ο Άρης Χατζηστεφάνου και η Κατερίνα Κιτίδη μιλούν με οικονομολόγους, δημοσιογράφους και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο περιγράφοντας τα βήματα που οδήγησαν την Ελλάδα στην παγίδα του χρέους – τη χρεοκρατία. Το Debtocracy παρακολουθεί την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα.
Στο Debtocracy μιλούν, μεταξύ άλλων, οι ακαδημαϊκοί Ντέιβιντ Χάρβεϊ, Σαμίρ Αμίν, Κώστας Λαπαβίτσας και Ζεράρ Ντιμενίλ, ο φιλόσοφος Αλέν Μπαντιού, ο επικεφαλής της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Ισημερινού Ούγκο Αρίας, ο πρόεδρος του CADTM Ερίκ Τουσέν, ο Αργεντίνος σκηνοθέτης Φερνάντο Σολάνας, δημοσιογράφοι όπως o Άβι Λιούις (συγγραφέας/σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ The Take – Η κατάληψη) και ο Ζαν Κατρμέρ (Liberation). Ακόμη προσωπικότητες όπως ο Μανώλης Γλέζος και η αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος Die Linke Ζάρα Βάγκενκνεχτ.
Τη μουσική επένδυση προσφέρει ο Γιάννης Αγγελάκας και επιστημονική επιμέλεια έχει ο δημοσιογράφος και οικονομολόγος Λεωνίδας Βατικιώτης.
Την παραγωγή του Debtocracy ανέλαβε η εταιρία BitsnBytes. Το μοντάζ υπογράφει ο Άρης Τριανταφύλλου.
Σε αυτή την προσπάθειά οι συντελεστές ζητάνε τη βοήθειά όλων μας. Οι δημιουργοί του Debtocracy εργάστηκαν αφιλοκερδώς αλλά τα έξοδα ανέρχονται ήδη σε χιλιάδες ευρώ. Προκειμένου να αποφύγουν κάθε είδους εξαρτήσεις απευθύνονται σε συνδικάτα και εργατικές ενώσεις. Κυρίως όμως απευθύνονται σε πολίτες που θέλουν να γίνουν συμπαραγωγοί. Ενίσχυσε και εσύ την παραγωγή ενός ανεξάρτητου ντοκιμαντέρ, καταθέτοντας όσα χρήματα επιθυμείς μέσω Paypal ή σε τραπεζικό λογαριασμό. Όσοι το επιθυμούν θα αναφέρονται ως συμπαραγωγοί.

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Κατερίνα Κιτίδη, Άρης Χατζηστεφάνου
Επιστημονική επιμέλεια: Λεωνίδας Βατικιώτης
Σκίτσο/Animation: Μάγδα Πλευράκη / BitsnBytes
Μουσική: Γιάννης Αγγελάκας
Μοντάζ: Άρης Τριανταφύλλου
Κάμερες: Θανάσης Τσάντας, Julia Reinecke
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Άρης Χατζηστεφάνου
Συντελεστές: Μιχάλης Αλιμάνης, Αγγελική Γαϊδατζή, Φανή Γαϊδατζή, Ιουλία Κιλέρη,
Μαργαρίτα Τσώμου
Παραγωγή: Κώστας Εφήμερος, 2011 – BitsnBytes.gr
https://www.debtocracy.gr

Πώς θα γίνεις συμπαραγωγός
Για να συμμετάσχεις έμπρακτα στην προσπάθεια παραγωγής του πρώτου ντοκιμαντέρ από θεατές με ελεύθερη διανομή και με άδεια ελεύθερης χρήσης, μπορείς να καταθέσεις οποιοδήποτε ποσό επιθυμείς χρησιμοποιώντας το PayPal, τον τραπεζικό λογαριασμό που αναγράφεται παρακάτω ή να επικοινωνήσεις στο τηλέφωνο 210-3425801. Εάν θέλετε να εμφανιστεί το όνομά σας στους τίτλους παραγωγής, αναγράψτε το στην αιτιολογία κατάθεσης ή στείλτε μας ένα e-mail στο [email protected] . Στα στοιχεία μπορείτε να συμπληρώσετε και διεύθυνση για να σας στείλουμε νόμιμη απόδειξη.

Τράπεζα Πειραιώς
Αρ. Λογαριασμού: 5078-024834-775
Όνομα δικαιούχου: Παπαδόπουλος Κων/νος
BIC: PRBGRAA
ΙΒΑΝ: GR48 0172 0780 0050 7802 4834 775

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!