Της Τασίας Σταματοπούλου ([email protected])

Μοναχικός Λύκος: https://erimitis.blogspot.com/

Πολιτικός σχολιασμός με αιχμηρή γλώσσα, χιούμορ, σαρκαστική ματιά στην επικαιρότητα αλλά, κυρίως, οξυδερκής ανάλυση των πολιτικών εξελίξεων, με μια δόση… δυσοίωνων προβλέψεων που, όμως, δυστυχώς, βγαίνουν αληθινές, είναι νομίζω μια ακριβής περιγραφή των αναρτήσεων στο μπλογκ του Μοναχικού Λύκου.

Μπλόγκερ απο το 2007, ο Μοναχικός Λύκος έχει τη δική του -σαφώς αριστερή- «γραμμή». Άλλωστε, ο ίδιος έχει αναφέρει κάποιες φορές και τη δική του συμμετοχή σε μεγάλα γεγονότα (από την εποχή των Λαμπράκηδων, σύλληψη και φυλάκιση στη διάρκεια της χούντας, συμμετοχή στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στη συνέχεια, και μια στάση ζωής σύμφωνη με τις ιδέες του). Γράφει, πολύ συχνά, στο μπλογκ όπου φιλοξενεί και εξαιρετικά βίντεο. Ο λύκος ξεκουράζεται με ρεμπέτικα και λαϊκά, τσιπουράκια και παρέες, ενώ αξίζει να δει κανείς στο μπλογκ του τις φωτο «Με το φακό του λύκου». Ξεκουράζεται και στο «βεραντάκι», στο άλλο του μπλογκ, όπου αφήνει και την ποιητική πλευρά του να εκφραστεί. Ο λύκος, επίσης, δραστηριοποιείται και στο Facebook…

Δήγμα γραφής

Αφιερωμένο στους φίλους που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ για να φύγει η … ανάλγητη Δεξιά (29/12/2009)

Δεν ξέρω αν είδατε στις ειδήσεις των 8:00 τον αξιότιμο πρόεδρο της Κυβερνήσεως και πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κ. Γεώργιο Παπανδρέου να κομπάζει πως δεν φοβάται μήπως και απορριφθεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας από την Ε.Ε. Και ξέρετε γιατί δεν υπάρχει φόβος να απορριφθεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης; Το εξήγησε ο ίδιος ο αξιότιμος πρόεδρος της Κυβερνήσεως κ.λπ., κ.λπ. Γιατί, λέει, δεν δίνουμε εξετάσεις για να μας απορρίψουν, αλλά φτιάχνουμε το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης(;;;) μαζί με την Ε.Ε., κομμάτι- κομμάτι. Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί ότι οι Βρυξέλλες υπαγορεύουν και ο Παπακωνσταντίνου καταγράφει…

Και μην μου πει κανείς ότι άλλα λέει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, γιατί θα του πω καμιά βαριά κουβέντα για τη θεια του τη χορεύτρια. Μεταξύ των άλλων που έχουν υπαγορεύσει ήδη οι Βρυξέλλες και έχει καταγράψει, αλλά μας το κρατάει ακόμα μυστικό ο κ. Παπακωνσταντίνου, εκτός από τις αυξήσεις στους φόρους στα ποτά, τα τσιγάρα και τα καύσιμα, είναι και η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ, της πιο ληστρικής δηλαδή φορολογίας για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Περιμένουν, όμως, να κάνουμε πρώτα Πρωτοχρονιά και μετά θα μας το ανακοινώσουν για μπουναμά… Γι’ αυτό και ο αξιότιμος κ. Παπανδρέου όταν ρωτήθηκε, σήμερα, αν θα αυξηθούν οι συντελεστές του ΦΠΑ, προσπάθησε να κάνει τον Κινέζο… «δεν μου έχει εισηγηθεί κάτι τέτοιο το οικονομικό επιτελείο», είπε, σφυρίζοντας δήθεν αδιάφορα, και έριξε μετά τη μπόμπα: «Όλα θα συζητηθούν στο διάλογο και να δούμε τι θα γίνει με τη διαβούλευση»… Με κάτι τέτοια που ακούω, πολύ φοβάμαι μη βγουν στο τέλος και μας πουν ότι αναγκάστηκαν να αυξήσουν τους συντελεστές του ΦΠΑ, επειδή ο λαός που συμμετείχε στη διαβούλευση, μέσω Internet, γονυπετώς το απαίτησε. Βέβαια, όταν πρωθυπουργός ήταν ο Καραμανλής, ο κ. Παπανδρέου, ως αρχηγός της αντιπολίτευσης (που ήθελε να γίνει, όμως, πρωθυπουργός), έλεγε πως η αύξηση του ΦΠΑ είναι ληστρική για τα χαμηλά εισοδήματα.

Τώρα, βέβαια, η αύξηση του ΦΠΑ δεν θα είναι απλά ληστρική, θα είναι… σοσιαληστρική!

 

Εν ψυχρώ εκτέλεση ήταν ο θάνατος του 15χρονου Αφγανού

Αν αληθεύει η πληροφορία ότι στη γειτονιά υπάρχουν, στη σειρά, καμιά δεκαριά κάδοι σκουπιδιών που, κάθε βράδυ μεταξύ 9 και 11, πεινασμένοι Αφγανοί ψάχνουν για κάτι χρήσιμο και ότι η μάνα με το 15χρονο αγόρι και τη 10χρονη κόρη της έπεσαν πάνω στη βόμβα, ψάχνοντας τον κάδο σκουπιδιών, όπως διαπίστωσε η αστυνομία μετά από συζήτηση με τη μάνα στο νοσοκομείο και αν η βόμβα έσκασε μόλις ο πιτσιρικάς άνοιξε το σάκο, νομίζω ότι η βόμβα δεν είχε ωρολογιακό μηχανισμό, αλλά ήταν παγιδευμένη να σκάσει στα χέρια του πρώτου μετανάστη που θα εντόπιζε το σάκο.  Έτσι νομίζω πως συμπληρώνεται το παζλ: Με την έκρηξη της βόμβας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής (για απενοχοποίηση) και το «αντιρατσιστικό» χτύπημα στον πρόεδρο των μεταναστών και τώρα με την εν ψυχρώ εκτέλεση του 15χρονου Αφγανού.

Το αβγού του φιδιού φαίνεται πως έσκασε και τα φιδάκια του φασισμού άρχισαν να δαγκώνουν…

 

Η καλή πλευρά του facebook

Τελικά, ενώ το Facebook έχει ακούσει τα μύρια όσα, ωστόσο, κάθε μέσο έχει την καλή και την κακή χρήση, αναλόγως του χρήστη.

Αναφέρομαι στην πρωτοβουλία που πήραν φίλοι, μέλη του Facebook, για την οργάνωση προβολής της ταινίας Κaboul Kid, δυο μέρες μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αφγανού στον κινηματογράφο Φιλιπ, και, μάλιστα, σε τρεις προβολές μέσα στην ίδια μέρα με πάρα πολύ κόσμο, όπου συγκεντρώθηκε και ένα ποσό για ενίσχυση της οικογένειάς του.

Σε όσους πικρόχολα ψιθυρίζουν πως αυτά δεν είναι «πολιτική» δράση, θα έλεγα ότι ήταν μια πολύ σημαντική πολιτική δράση που ξεκίνησε διαδικτυακά, από το συναίσθημα πολιτών που διατηρούν την αξιοπρέπεια και τα ανακλαστικά της αλληλεγγύης. Και αυτό εγγράφεται στα θετικά της ιντερνετικής επικοινωνίας. Γρήγορα και μεθοδικά οργανώθηκε μια κινητοποίηση πολιτών που οι περισσότεροι δεν γνωρίζονται μεταξύ τους και για ένα ευαίσθητο θέμα, σε εποχές που αναδεικνύονται ρατσιστικές και φασιστικές νοοτροπίες.

Και μπράβο τους!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!