Του Νίκου Μάλλιαρη.
«Το μαχαίρι θα φθάσει στο κόκαλο». «Θα πούμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους». «Θα εξυγιάνουμε το ποδόσφαιρο με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος». Επαναλαμβάνουν τις κλισέ φράσεις εδώ και 30 χρόνια οι τύποις, κατά καιρούς υπουργοί, υφυπουργοί και γ.γ. Αθλητισμού, ακόμη και πρωθυπουργοί.

Και αυτή τη φορά ο Βενιζέλος, ο Γερουλάνος, ο Νικητιάδης, θα κάνουν εξυγίανση όπως αυτή που έκανε το κόμμα τους πρόσφατα με τις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής για την Siemens, το Βατοπαίδι, τις υποκλοπές κ.λπ.
Η δικομματική πολιτική εξουσία που άγεται και φέρεται από τον λαϊκισμό της, την ανευθυνότητά της και τα μικροσυμφέροντά της, σε συνδυασμό με τα ποικίλα επιχειρηματικά και εξωθεσμικά συμφέροντα, παραμένει στη θέση της από την ανημποριά της Αριστεράς να ενώσει τα κόμματα-θρύψαλά της για να συνεργαστεί, να εμπνεύσει και να συσπειρώσει τη νεολαία και το λαό εναντίον αυτού του διεφθαρμένου και επικίνδυνου για τα λαϊκά συμφέροντα καθεστώτος.
Η πρωτοβουλία των 45 φίλων του ποδοσφαίρου και η ανοικτή επιστολή τους, δείχνει τον δρόμο για την συσπείρωση και δράση της Αριστεράς στον χώρο του ποδοσφαίρου για να συμβάλει στον εκδημοκρατισμό και την εξυγίανση του με την συμμετοχή της νεολαίας και των φιλάθλων.

*Ο Νίκος Μάλλιαρης είναι πρώην γ.γ. του ΠΣΑΤ

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!