Με αφορμή τη χορήγηση θεώρησης εισόδου στην Λεϊλά Χάλεντ από την ολλανδική κυβέρνηση, η οργανωτική επιτροπή του Resistance Festival 2016 εξέδωσε στις 26 Ιανουαρίου την ακόλουθη ανακοίνωση:

1. Με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι η κυβέρνηση της Ολλανδίας χορήγησε θεώρηση εισόδου στη Λεϊλά Χάλεντ, τη γυναίκα-σύμβολο της Παλαιστινιακής Αντίστασης, ώστε να συμμετάσχει στο Φόρουμ Λαϊκής Αντίστασης που θα πραγματοποιηθεί στην Ουτρέχτη στις 7 Φεβρουαρίου.

2.Παρά τις πιέσεις του ρατσιστικού κράτους του Ισραήλ, στο παρελθόν τής έχουν επίσης χορηγήσει θεώρηση εισόδου η Σουηδία, η Ισπανία, η Βρετανία και άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι κυβερνήσεις αυτών των χωρών απέδειξαν έμπρακτα ότι η χορήγηση θεώρησης εισόδου (πρέπει να) είναι κυριαρχικό δικαίωμα κάθε κράτους και όχι αντικείμενο συναλλαγής, όσο καλές σχέσεις κι αν διατηρούν με ένα τρίτο κράτος που τυχόν ενοχλείται.

3.Θυμίζουμε ότι δυστυχώς η πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα αρνήθηκε παρελκυστικά πέρυσι να χορηγήσει θεώρηση εισόδου στη Λεϊλά Χάλεντ ώστε να συμμετάσχει στο Resistance Festival του 2015. Έπραξε δηλαδή όπως ακριβώς και όλες οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις από το 2008 έως το 2014…

4.Δεν θέλουμε να θυμίσουμε ποιοι ήταν τότε αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί, πόσο μάλλον που έτυχε αυτοί ακριβώς επί χρόνια να μεσολαβούν στις προγενέστερες κυβερνήσεις για αυτό ακριβώς το ζήτημα. Ελπίζουμε τουλάχιστον να έχουν μετανιώσει που και αυτοί τελικά υπέκυψαν στις έκνομες πιέσεις του Ισραήλ.

5.Επαναλαμβάνουμε τη χαρά μας που η Λεϊλά Χάλεντ θα βρεθεί και πάλι σε ευρωπαϊκό έδαφος, γεγονός που αποτελεί επιτυχία του διεθνούς κινήματος αλληλεγγύης, αλλά και την απόφασή μας να είναι και φέτος προσκεκλημένη του φεστιβάλ μας, που θα πραγματοποιηθεί στις 24, 25 και 26 Ιουνίου 2016. Η ελληνική κυβέρνηση θα έχει μία ακόμη ευκαιρία να ασκήσει τα εντελώς στοιχειώδη κυριαρχικά της δικαιώματα. Ας μην την απαρνηθεί.

 

www.facebook.com/ResistanceFestivalAthens

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!