ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

 ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΟΧΙ   ΣΤΗΝ   ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

ΝΑΙ  ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΕΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

 

ionia

 

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ : ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ

 Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – Αποτέλεσμα δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων   29/12/2015

 

Η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων, τέσσερα από τα οποία ενδιαφέρουν άμεσα την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, και η παράδοση τους σε ημικρατική εταιρεία γερμανικών συμφερόντων θεωρείται επιζήμια για την οικονομία της χώρας και της περιοχής και καταχρηστική για το γενικότερο δημόσιο συμφέρον.

Επιζητούμε την εφαρμογή νέου μοντέλου για διαχείριση των αεροδρομίων με δημόσιο χαρακτήρα και τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών παραγωγικών φορέων.

 

 

Αφετηρία ενός πραγματικού κινήματος;

Ιδιαίτερα θετικό είναι το γεγονός ότι η Περιφέρεια Ιονίων δεν αρκείται απλώς στην αντίδραση προς την ιδιωτικοποίηση, αλλά αντιπροτείνει ένα εναλλακτικό σχέδιο ιδιοκτησίας και διοίκησης των αεροδρομίων.

Θυμίζουμε επίσης ότι εκτός από το διαδικτυακό δημοψήφισμα, η Περιφέρεια Ιονίων έχει προβεί σε δικαστική προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ παρόμοια προσφυγή έχει κάνει και ο Δήμος Χανίων. Οι δύο αυτές προσφυγές θα κριθούν από την Ολομέλεια του ΣτΕ στις 8 Ιανουαρίου, μαζί με παλαιότερες προσφυγές της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΑ, της Περιφερειακής Ενότητας Χανιών, της Γ’ Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης κ.ά.

Όλα αυτά αποτελούν σημαντικές κινήσεις. Το ερώτημα τώρα είναι εάν και με ποιο τρόπο η Περιφέρεια Ιονίων οι άλλοι ενδιαφερόμενοι φορείς και ομάδες πολιτών, προτίθενται τώρα να αξιοποιήσουν αυτό το αποτέλεσμα, έτσι ώστε το πράγμα να μη μείνει σε μια εκτονωτική διαμαρτυρία, αλλά να αποτελέσει την αφετηρία ενός πραγματικού κινήματος της τοπικής – και όχι μόνον – κοινωνίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Ενδιαφέρουσα π.χ. είναι η ιδέα ενός πραγματικού διατοπικού δημοψηφίσματος σε όλες τις περιφέρειες που επηρεάζονται από τα αεροδρόμια, στο πρότυπο του τοπικού δημοψηφίσματος της Θεσσαλονίκης για το νερό.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!