Με ντοκουμέντα προτίμησε να απαντήσει η Απεργιακή Επιτροπή των Εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στην εκστρατεία κατασυκοφάντησης του αγώνα τους, με βασικό επιχείρημα μάλιστα το ψέμα ότι πληρώνονται ενώ απεργούν.

Η σχετική ανακοίνωσή της, η οποία συνοδεύεται από το εκκαθαριστικό μισθοδοσίας, αποκαλύπτει το σκηνικό λάσπης και κατάπτυστων πρακτικών που στήθηκε εις βάρος των εργαζόμενων-απεργών.
«Σε απάντηση κακόβουλων και συκοφαντικών δημοσιευμάτων πως οι απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ πληρώνονταν κανονικά κατά τη διάρκεια της τρίμηνης απεργίας τους, παραθέτουμε εκκαθαριστικό σημείωμα εργαζόμενου-απεργού στο ΕΚΠΑ για το μήνα Ιανουάριο (περιέχει τις περικοπές αποδοχών για συμμετοχή στην απεργία του Οκτωβρίου). Ο μισθός Ιανουαρίου 2014 για τον συγκεκριμένο εργαζόμενο-απεργό του ΕΚΠΑ είναι 22,94 ευρώ (11,48 ανά δεκαπενθήμερο), ενώ οι μισθοί των εργαζόμενων που συμμετείχαν στην απεργία για τον ίδιο μήνα, κυμαίνονται από 8 έως 30 ευρώ. Η Απεργιακή Επιτροπή είχε διαψεύσει και τότε τα σχετικά δημοσιεύματα, αποστέλλοντας Δελτίο Τύπου που ενημέρωνε πως λόγω της υπαγωγής της μισθοδοσίας του ΕΚΠΑ στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών όπου οι εντολές πληρωμής κατατίθενται ένα με δύο μήνες νωρίτερα, οι αποδοχές θα περικόπτονταν μετά τη λήξη της απεργίας, όπως κι έγινε. Μάλιστα, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από το εκκαθαριστικό σημείωμα, αντίθετα από τις υποσχέσεις για σταδιακές περικοπές, τελικά περικόπηκε το σύνολο των αποδοχών που αφαιρούνται από τις ημέρες απεργίας», σημειώνουν στη σχετική ανακοίνωσή τους.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!