• «Νέος Μιτεράν» ο Τσίπρας σε πρόσφατο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του Γ. Κουρή. Είχαν προηγηθεί και άλλα του στυλ «Αλέξη διώξε τους αποστάτες και φτιάξε σοβαρή κεντροαριστερά». Πρωτομάστορας ο Κουρής στην αντιστοίχηση ΣΥΡΙΖΑ-κοινωνίας, τον ακολουθούν ασθμαίνοντας τα φανατικά κομματικά στελέχη. Προβλέπω να ιδρύεται νέα «ακόμα πιο ενωτική» τάση: Η Αυρι-αρέν…

 

  • Η πλειοψηφία των μελών της Κ.Ε. ζητά να συγκληθεί το όργανο. Η απάντηση έρχεται διά του πρωτοσέλιδου τίτλου της Αυγής δυο μέρες μετά: Ραντεβού τον Σεπτέμβρη (δεν κάνω πλάκα, ψάξτε το). Νέα ήθη στην… ανανεωτική Αριστερά. Φήμες λένε ότι η πρόταση να γράφει «Τους ζυγούς λύσατε», απορρίφθηκε ως σταλινική.

 

  • Αντιγράφω από προχθεσινό άρθρο του Στάθη στην ιστοσελίδα Enikos: «Τι εννοούσε ο κ. Τσίπρας όταν είπε ότι “ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αντιστοιχηθεί με τον κοινωνικό”; Αν το έλεγε ο κ. Νίκος Παππάς, θα το καταλάβαινα (ότι δεν χρειάζεται να καταλάβω τίποτα). Αλλά όταν το λέει ο Αλέξης, πρέπει να καταλάβω. Δηλαδή, κομματικός ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνιστώσα-“αποστάτες” και κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνιστώσα-μνημόνιο; Μπορεί να κάνω πλάκα στη θλίψη μου, κυρίες και κύριοι (αν και αμφιβάλλω ότι έχω αυτό το δικαίωμα), αλλά να παραδώσω τα όπλα μου σ’ όσους παρέδωσαν τα όπλα, αφού πρώτα φρόντισαν να μην μπορούν να κάνουν αλλιώς, δεν το βλέπω…».

 

  • Οι φίλοι που στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά δεν θέλουν τον Πανούση, ας το ξανασκεφτούν. Μην το πουν ούτε του Παππά πως έχουμε Πανούση υπουργό Προ.Πο. Τα μνημόνια για να εφαρμοστούν χρειάζονται καταστολή και σε τέτοιες θέσεις τουλάχιστον Δένδια. Εντάξει, καλού-κακού, ας το πουν του Παππά.

 

  • Νέα αστέρια αναδεικνύονται στο ΣΥΡΙΖΑϊκό τοπίο. Εκείνος ο Φάμελος πρώτη μούρη στις τηλεοράσεις, μέχρι τώρα τον ξέραμε μόνο για την τοπική του «δράση». Και πολλοί άλλοι… Όποιος στηρίζει μεγαλόφωνα το «ναι» θα ανταμείβεται πλουσιοπάροχα. Η ΠΑΣΟΚοποίηση προχωρά. Ας το σκεφτούν οι της «ειρηνικής συνύπαρξης»…

 

  • Και μια και λέω για ειρηνική συνύπαρξη, άκουσα τη δήλωση που έκανε ο Παναγιώτης ο Λαφαζάνης, αργά τη νύχτα, αμέσως μετά την ψηφοφορία για το δεύτερο «πακέτο» προαπαιτούμενων: «Όλα μια χαρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένος με τις διαφορετικότητές του». Συγγνώμη, ρε παιδιά, είμαι περίεργος που νόμιζα ότι με γελάνε τα αφτιά μου; Ψηφίζονται μέτρα καταστροφικά για την κοινωνία, πάμε ολοταχώς για το τρίτο Μνημόνιο που τη διαλύει και το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι να πεις βγαίνοντας από τη Βουλή είναι ότι θα μείνει ενωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ; Και «όλα μια χαρά»;

 

  • Φίλος της στήλης από το Ηράκλειο της Κρήτης μας έστειλε το εξής: «Εδώ δεν κατάλαβαν τίποτα. Η νομαρχιακή δήλωσε υποστήριξη με κλειστά μάτια στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Ούτε από το 71% του «όχι» στο νομό κατάλαβε τίποτα, ούτε από τις εκκλήσεις συντρόφων στη μαραθώνια συνεδρίαση να ζητηθεί η σύγκλιση των οργάνων. Μετά από τρεις μέρες βγάλανε και λίστα με υπογραφές για να δείξουν ότι τα μέλη στηρίζουν την απόφασή τους. Από τα 1.000 και πλέον μέλη, στη λίστα υπάρχουν 233 υπογραφές, εκ των οποίων οι 54 έχουν μόνο την ιδιότητα “Φίλος ΣΥΡΙΖΑ”. Τόσο καλά».

 

  • Ένας άλλος φίλος μας έστειλε αυτό το μήνυμα: «Αισθάνομαι ξεκρέμαστος, σαν μπλουζάκι που το φόρεσαν, μούσκεψε, τώρα μυρίζει και δεν το θέλουν άλλο».

 

Αηδόνης

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!