Συγκεντρώσεις ενάντια στον ευρω-εκβιασμό σε Ελλάδα και Ευρώπη

 

Επόμενος σταθμός η Κυριακή! Μετά τις μεγάλες σε όγκο και συμμετοχή συγκεντρώσεις της Τετάρτης, οι πλατείες της χώρας αλλά και της Ευρώπης αναμένεται να γεμίσουν και πάλι αύριο. Στο Σύνταγμα το ραντεβού έχει δοθεί στις 5 το απόγευμα, ενώ την ίδια μέρα συγκεντρώσεις ετοιμάζονται σε τουλάχιστον 50 μεγάλες και μικρότερες πόλεις.

Από την Κέρκυρα μέχρι την Κω και την Κάλυμνο και από τη Γαύδο μέχρι τη Φλώρινα και την Κομοτηνή, χιλιάδες πολίτες ετοιμάζονται να πουν ένα βροντερό «Όχι» στους εκβιασμούς και να διαμηνύσουν ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να υποχωρήσει μπροστά στις πιέσεις για συνέχιση της ταπείνωσης που η χώρα υφίσταται τα τελευταία χρόνια.

Οι κινητοποιήσεις, όμως, δεν περιορίζονται στο εσωτερικό της χώρας. Ξεπερνούν τις 50 και οι ευρωπαϊκές πόλεις όπου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις συμπαράστασης στην Ελλάδα. Από το Νότο της Πορτογαλίας μέχρι το Ελσίνκι της Φινλανδίας, αλλά και από την Ιρλανδία μέχρι τη Λευκωσία της Κύπρου, χιλιάδες θα είναι οι πολίτες που θα καταδικάσουν τη μερκελική πολιτική. Ο κατάλογος δεν σταματά ούτε στην Ευρώπη. Ακόμα και στη μακρινή Αυστραλία, τη Βραζιλία αλλά και τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις συμπαράστασης στον ελληνικό λαό.

Οι εξελίξεις τρέχουν καθημερινά. Οι συγκεντρώσεις της Κυριακής θα γίνουν μια μέρα πριν την τακτική συνεδρίαση του Eurogroup, όπου αναμένεται να συνεχιστεί η πίεση για το ελληνικό ζήτημα. Δεν αποκλείεται οι διαδηλωτές να ανανεώσουν το ραντεβού τους και για την ημέρα της κρίσιμης συνεδρίασης. Η εντολή των πολιτών είναι σαφής και αναμένεται, λοιπόν, να εκδηλωθεί και τις επόμενες μέρες, απαιτώντας διαφύλαξη της αξιοπρέπειας της χώρας και ηχηρή απάντηση στους εκβιασμούς των ευρωκρατών.

 

Γ.Π.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!