■  Όσο κι αν είναι δεδομένο πως για την κατανόηση μιας ολοένα και πιο σύνθετης πραγματικότητας, τίποτα το παραγωγικό δεν εξασφαλίζει το αναμάσημα των στερεοτύπων της μαρξιστικής ορολογίας, άλλο τόσο ισχύει πως ένας σχετικά απλός, ακόμη κι αν θεωρηθεί στοιχειακός, λόγος θα αρκούσε για να πιστοποιήσει το ενεργητικό φορτίο δυναμικής τής, διαρκώς θαμμένης και εξορισμένης από το δημόσιο λόγο, πάλης των τάξεων. «Ξύλινη» όσο δεν παίρνει, γιατί δεν παύει ποτέ να είναι αυτή ο «μοχλός που κινεί την Ιστορία».
Στατιστικά στοιχεία, που χωρίς ενδοιασμούς, ανερυθρίαστα δημοσιεύουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ, με βάση αδιαμφισβήτητα πορίσματα εξειδικευμένων(!) ερευνητικών ινστιτούτων, αποτυπώνουν τα περιουσιακά στοιχεία των ελίτ αυτού του δύστυχου κόσμου. Ε, λοιπόν, όπως προκύπτει από την τελευταία καταγραφή, στην Ελλάδα της ολοσχερούς καταστροφής περίπου 18.000 οικογένειες δεν φτάνει που διαθέτουν πάνω από 1 εκατ. ευρώ -προσοχή!- μόνο για επενδύσεις σε ενεργητικά των ελληνικών τραπεζών, αλλά ακόμη περισσότερο αύξησαν σε αυτά τα χρόνια τα πλούτη τους. Και για τα κεφάλαια που αυτή η ολιγαρχία της… ολιγαρχίας συγκεντρώνει εκτός συνόρων, ο υπολογισμός προσεγγίζει τα 140 δισ., τα οποία δεν αφορούν καταθέσεις, όπως συνήθως θεωρείται, αλλά βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις σε ένα ιλιγγιώδες κυνήγι κέρδους. Είναι, συνεπώς, «λογικό» μέσα στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη, οι οποίοι παγκοσμίως αυξήθηκαν κατά 60%, από 1.360 άτομα το 2009, σε 2.170 το 2013 και αναμένεται να φτάσουν τα 2.356 το 2014, να καταχωρούνται και 9 Έλληνες, ενώ 550 ακόμα… συμπατριώτες, καρπώνονται πάνω από 30 εκατ. δολάρια, ο καθένας τους. Καρπώνονται – αυτή η λέξη με την έννοια του σφετερισμού, της λεηλασίας και της αρπαγής αποδίδει πιο πιστά, το πώς αναπαράγεται τις τελευταίες δεκαετίες ένα σύστημα που τρώει, στην κυριολεξία, τις σάρκες του.
Γιατί το εντυπωσιακό δεδομένο που προκύπτει είναι πως σε αυτά τα χρόνια της αδυσώπητης κρίσης και μιας εφαρμοσμένης πολιτικής, που συνειδητά απαξιώνει κάθε παραγωγική δραστηριότητα της εθνικής οικονομίας, ακόμα κι αυτής της καπιταλιστικής ληστρικής οικονομίας, τούτοι οι 559 ντόπιοι εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι αύξησαν τον τελευταίο χρόνο τα πλούτη τους κατά 20%, ενώ και ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 11%. Άραγε, τι άλλο χρειάζεται, ώστε να μην υφίσταται πια καμία αμφιβολία πως εδώ δεν λαμβάνει χώρα καμία… «δημιουργική καταστροφή»… Από τη φρίκη της απόλυτης καταστροφής απομυζά τα υπερκέρδη της η πιο παρασιτική ολιγαρχία στην ιστορία της ανθρωπότητας. Κι όσο για τους «Έλληνες κροίσους»; Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Κι ως γνωστόν, όπου δεν πίπτει λόγος… το λόγο έχει η πάλη των τάξεων. Η συνέχεια στα επόμενα.

Θητεία Τυμβωρύχου
εκτελεί η «σειρά» του ’69

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!