Καταγγελία των Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών για την αδιαφορία του υπ. Ανάπτυξης που τους στέλνει κατευθείαν στα νύχια των μεσαζόντων

 

Αδιάθετα παραμένουν τα προϊόντα των παραγωγών στα χωράφια, καθώς το υπουργείο Ανάπτυξης να επιλύσει το πρόβλημα που δημιούργησε με την κατάθεση και ψήφιση του νόμου για τις Λαϊκές Αγορές (4264/2014). Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, πενήντα μέρες έχουν παρέλθει από την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου και το υπουργείο δεν έχει προχωρήσει στη σύσταση των Επιτροπών που θεσμοθέτησε σε αντικατάσταση των παλαιότερων Τριμελών Επιτροπών Βεβαιώσεων στους δήμους, οι οποίες έβγαζαν την άδεια Λαϊκής στους παραγωγούς. «Κανένας νέος παραγωγός δεν μπορεί να βγάλει άδεια για να πάει στη Λαϊκή, με αποτέλεσμα να σαπίζουν τόνοι προϊόντων στα χωράφια» αναφέρει η Ομοσπονδία, υπενθυμίζοντας ότι «Αν και καταδείξαμε το γεγονός από την ψήφιση του Νόμου, δεν κατάφεραν μέχρι σήμερα να καταθέσουν Τροπολογία ώστε να επαναφέρουν σε λειτουργία τις Τριμελείς Επιτροπές στους Δήμους έως την σύσταση των νέων Επιτροπών».

Έτσι, εκατοντάδες παραγωγοί απ’ όλη τη Χώρα, δεν μπορούν να θεωρήσουν τις Άδειές τους για τη Λαϊκή Αγορά και βρίσκονται σε απόγνωση καθώς «πρέπει να τα διαθέσουν σε εξευτελιστικές τιμές στους χονδρεμπόρους, αφού πέφτουν εξ ανάγκης στα χέρια τους». «Ώς πότε ο κάθε παραγωγός θα γίνεται έρμαιο και θύμα στα χέρια των εμπόρων που λυμαίνονται την Επαρχία και καραδοκούν για τέτοιες ευκαιρίες; Μία απλή τροποποίηση, μεταβατική διάταξη, χρειάζεται από πλευράς Υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά κλείνουμε 2 μήνες με την αδιαφορία σε όλο της το μεγαλείο» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!