«Το διαίρει και βασίλευε έλαβε τέλος» στη ΣΤΑΣΥ

 

«Ιστορική» χαρακτηρίζουν την απόφασή τους να προχωρήσουν σε ενοποίηση τρία από τα μεγαλύτερα σωματεία των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ Α.Ε. (πρόκειται για την εταιρία που συνενώνει όλα τα συγκοινωνιακά μέσα σταθερής τροχιάς). Στις 10 Ιουνίου σε σύσκεψή τους εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό, της Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ και του Σωματείου Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζομένων Κίνησης στη ΣΤΑΣΥ αποφάσισαν ότι «το διαίρει και βασίλευε έλαβε τέλος», όπως χαρακτηριστικά γράφουν στην ανακοίνωσή τους

 

Το «μικροσυμφεροντάκι»

Τα τρία σωματεία, τα οποία δηλώνουν ότι εκπροσωπούν τα 3/4 των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ, αποφάσισαν να ξεκινήσουν τις διαδικασίες ενοποίησης, μέσα από γενικές συνελεύσεις που συγκαλούνται άμεσα. «Είμαστε υποχρεωμένοι να ακούσουμε, αν μη τι άλλο, τη φωνή των εργαζομένων και να συντονίσουμε το βηματισμό μας, ώστε να ανασηκωθεί το πεσμένο ηθικό των συναδέλφων – αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους. Εδώ και καιρό γίνεται λόγος από τους εργαζόμενους στην επιχείρηση για την ενότητα των σωματείων και τη μαζική εκπροσώπηση, ώστε το “μικροσυμφεροντάκι” του καθενός να αποτελέσει παρελθόν, διότι οι εποχές άλλαξαν και επιβάλλεται να γίνουν άλματα προς τα εμπρός!».

Οι συνδικαλιστές που έλαβαν την πρωτοβουλία θεωρούν ότι η ενοποίηση είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστούν οι αγκυλώσεις του παρελθόντος και να ξεφύγουν από τη νοοτροπία της «καρέκλας». Έτσι, καλούν και τους υπόλοιπους συνδικαλιστές να αντιληφθούν εγκαίρως το συμφέρον των εργαζομένων που εκπροσωπούν.

Η είδηση της ενοποίησης δημιουργεί άλλες συνθήκες στο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες. Ήδη όπως διαβάζουμε σε ανακοίνωση πρωτοβουλίας εργαζομένων καλείται και ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΤΡΑΜ να προχωρήσει άμεσα σε γενική συνέλευση για να αποφασίσει τη συμμετοχή στην ενοποίηση, αλλιώς καλούνται οι εργαζόμενοι να συστρατευτούν με σκοπό τη μαζική «μετακίνηση» στο υπό δημιουργία ενιαίο σωματείο, «σε περίπτωση που οι συνδικαλιστικοί μας εκπρόσωποι επιλέξουν να ζουν στο δικό τους μικρόκοσμο».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!