του Ηρόστρατου

 

Ο Σαμαράς στη… Eurovision!

Στη φωτογραφία ο Σαμαράς θαυμάζει με κατάνυξη εικόνες και εκκλησιαστικά κειμήλια. Τίτλος: Αγώνας για τα μάρμαρα του Παρθενώνα. Υπότιτλος: Επαναπατρίσθηκε σπάνιο Ευαγγέλιο του 12ου αιώνα.

Εμπνευσμένος ο άνθρωπος που σχεδιάζει τα πρωτοσέλιδα του Ελεύθερου Τύπου(!) κι ας είναι κατά πάσα πιθανότητα απλήρωτος, αφού η εφημερίδα του κυκλοφορεί με δανεικά από τις τράπεζες και πληρώνει -όταν θυμηθεί- τους εργαζόμενούς της. Η ίδια «παρέα» εκδοτών έχει κλείσει τον Επενδυτή και χρωστάει ποσό που αγγίζει -ή ξεπερνάει- το ένα εκατομμύριο στα ασφαλιστικά ταμεία…

Ο -μάλλον- απλήρωτος επιμελητής των πρωτοσέλιδων του Ε.Τ. κατάφερε να συμπυκνώσει μέσα σε μια εικόνα κι έναν τίτλο ολόκληρο το ιδεολογικό οπλοστάσιο που έχει απομείνει στην κυβέρνηση: Τη θρησκοληψία και την πατριδοκαπηλία. Ο Αντώνης -ως άλλος Ιντιάνα Τζόουνς- βρίσκει τάφους, επαναπατρίζει Ευαγγέλια, θα φέρει και τα Μάρμαρα, έτσι που σε λίγα χρόνια η φάτσα του θα αντικαταστήσει τη φωτογραφία της Μελίνας Μερκούρη στη στάση του Μετρό Ακρόπολη…

Είπα Ακρόπολη και θυμήθηκα το Μουσείο, από εκεί τον Παντερμαλή κι από αυτόν την Παναγιωταρέα. Την Κρουέλα ντε Βιλ της ελληνικής δημοσιογραφίας, η οποία -με εντολή Σαμαρά- ανέλαβε να… κατευθύνει την ενημέρωση περί των ανασκαφών στον τάφο της Αμφίπολης.

Όπως σχολίασε ανώνυμος αναγνώστης στην ιστοσελίδα της Lifo, «Κρίνοντας από την υπεύθυνη επικοινωνίας, οι ενδείξεις πρέπει να είναι πως ο τάφος της Αμφίπολης είναι του Ευάγγελου Αβέρωφ».

Αλλά τι να σου κάνει και η δόλια η καθηγήτρια του ΑΠΘ, αφού την ίδια τούτη ώρα βαριά σύννεφα σκέπαζαν τον αττικό ουρανό. Η Ελλάδα αποκλείσθηκε από τον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision, που θα γίνει στην Αυστρία, κάτι που επιβεβαίωσε η ίδια η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU). Τεράστιο πλήγμα στον Πολιτισμό!

Τι να σου κάνει ένας Σαμαράς μόνος του; Να πάει ο ίδιος να τραγουδήσει στη Eurovision;

Εδώ που τα λέμε, μπορεί να το κάνει και να εκπροσωπήσει τη Γερμανία. Θυμίζω ότι η βαρόνη Βίκυ Λέανδρος με τη σημαία της Ελβετίας είχε κατακτήσει την πρώτη θέση με το περίφημο Apres toi, το 1972.

«Μόνον εσύ» Αντώνη και ο Βαγγέλης στα back vocals

 

 

 28_XWMENIDHS

Όταν ξυπνούν οι μαϊντανοί

 

«Με μια σκληρή επιστολή στην οποία καταγγέλλει ευθέως κυβερνητική παρέμβαση στη ΝΕΡΙΤ παραιτήθηκε από μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης», διαβάζω και χαίρομαι. Όχι γιατί ξύπνησε ξαφνικά ο τηλε-μαϊντανός και κατάλαβε πού ακριβώς βρίσκεται και ποια ενημέρωση υπηρετεί, αλλά γιατί όταν βλέπεις τα ποντίκια να εγκαταλείπουν, τρέχοντας, το σκάφος, τότε είσαι απολύτως σίγουρος ότι το σκάφος βυθίζεται.

Η παρέα των διορισμένων στο μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ που κλαίγεται τώρα για την καταπάτηση κάθε κανόνα στοιχειώδους δημοκρατικής λειτουργίας, δέχτηκε με χαρά την καρέκλα που πάτησε πάνω στο μαύρο της ΕΡΤ και στην αγωνία χιλιάδων ανθρώπων που είδαν τη ζωή τους να διαλύεται. Δεν είχαν κανένα πρόβλημα να πάρουν όχι μόνο τα τριάντα τους αργύρια (στην περίπτωση του προέδρου ξεπερνούν τις 4.500 ευρώ) αλλά και την εξουσία που συνοδεύει τη Διοίκηση ενός οργανισμού ο οποίος με απόλυτη αδιαφάνεια διορίζει και μοιράζει εκπομπές σε ημετέρους.

Η κάλυψη της ομιλίας στη ΔΕΘ τους μάρανε, με τόσα που έχουν γίνει…

 

 

 

28_PERA_IANOS

Το Πέρα των Ελλήνων στον Ιανό

 

Αυτή την Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου, στις 20.30, θα έχω τη χαρά να βρεθώ στον Ιανό για να συμπαρουσιάσω το βιβλίο της Ιώς Τσοκώνα Το Πέρα των Ελλήνων, ένα μοναδικό οδοιπορικό – γνωριμία με τον Ελληνισμό της Πόλης… Στον αντίποδα των κάθε είδους μαϊντανών και πατριδοκάπηλων, η συγγραφέας προσεγγίζει το θέμα της με γνώση και νηφαλιότητα, λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους. Θα σας περιμένω να τα πούμε από κοντά…

Στη συζήτηση που θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου, θα μιλήσει και ο συγγραφέας Θωμάς Κοροβίνης, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Δώρα Στυλλιανέση.

Πληροφορίες: Ιανός, Σταδίου 24, τηλ.: 210-3217917

 

 

 

28_mavroudis3

 

Όλα είναι στο μυαλό

Πριν από λίγες μέρες είχα την τύχη να απολαύσω μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ταινία μικρού μήκους η οποία προβάλλεται ελεύθερα στο Διαδίκτυο. Πρόκειται για τη δημιουργία μιας ομάδας νεαρών κινηματογραφιστών από τη Μακεδονία. Τίτλος της Όλα είναι στο μυαλό (Mastering the Mind). Η ταινία έχει προκριθεί ώστε να διαγωνιστεί σε σημαντικά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, όπως αυτά της Βενετίας, του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης.

Παρακολουθούμε ένα συγγραφέα τη στιγμή της δημιουργίας. Τη στιγμή, όμως, που χτίζει το πορτρέτο του ήρωά του, αυτός φαίνεται να ζωντανεύει με τα χτυπήματα των πλήκτρων της γραφομηχανής και να απειλεί την ίδια τη ζωή του. Συμβαίνουν, άραγε, όλα αυτά μόνο μέσα στο μυαλό του συγγραφέα;

Εξαιρετικός στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο συγγραφέας Αστέρης Μαυρουδής, ενώ στο ρόλο του ήρωά του εμφανίζεται ο Χρόνης Μαυρομάτης. Παίζει ακόμη η  Νικολέτα Αποστολίδου.

Η σκηνοθεσία ήταν μια συνεργασία των Ανδρέα Ανέστη και Δημήτρη Ιορδανόπουλου, το σενάριο υπογράφει ο Δημήτρης Ιορδανόπουλος, τη διεύθυνση φωτογραφίας ο Ανδρέας Ανέστης, ενώ το μοντάζ, ο ηχητικός σχεδιασμός και η σκηνογραφία της ταινίας είναι έργο της Λουκίας Κυριακίδου.

Μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου μπορείτε να δείτε online την ταινία και να την ενισχύσετε σε τρέχοντα διαγωνισμό κάνοντας Like, εδώ: https://www.viewster.com/movie/1272-18132-000/mastering-the-mind/

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!