Αλλεπάλληλες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στο Μπιλμπάο

Η ισπανική κυβέρνηση διοργάνωσε στις 3 Μαρτίου, στη βασκική πόλη Μπιλμπάο, διεθνές φόρουμ για την «πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη». Οικοδεσπότες ήταν ο πρωθυπουργός Ραχόι και ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος, δύο πρόσωπα διόλου δημοφιλή στη Χώρα των Βάσκων. Συμμετείχαν η Κριστίν Λαγκάρντ από το ΔΝΤ, ο Άνχελ Γκουρία από τον ΟΟΣΑ, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ από το Eurogroup, ο Όλι Ρεν…
Σε αλλεπάλληλες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις ακούστηκε δυνατά, από πολλές χιλιάδες ανθρώπων, το σύνθημα «Troika Go Home». Τα δικά μας ΜΜΕ, βεβαίως, δεν… είδαν τίποτα – παρά τις συγκρούσεις με τα ΜΑΤ και τις επιθέσεις των οργισμένων διαδηλωτών σε τράπεζες και άλλα ευαγή ιδρύματα. Έχασαν, έτσι, την ευκαιρία να πουν ότι και γι’ αυτό φταίει… ο ΣΥΡΙΖΑ που εκπροσωπήθηκε στις κινητοποιήσεις, τόσο της Ενωμένης Αριστεράς και του Κ.Κ. Ισπανίας όσο και του Bildu, στο οποίο συσπειρώνεται η Πατριωτική Αριστερά της Χώρας των Βάσκων.
Μια από τις λεπτομέρειες που ενέτειναν το «θερμό κλίμα» ήταν η προτροπή του προέδρου του τοπικού ΟΑΕΔ προς μια άνεργη μητέρα (η οποία διαμαρτυρόταν πως δεν μπορεί να θρέψει το ηλικίας 6 μηνών μωρό της): να το δώσει για υιοθεσία ή να εργαστεί ως πόρνη. Για να μη νομίζουμε ότι ο κυνισμός και η αλητεία είναι προνόμιο των δικών μας τροϊκανόφιλων.

Κ.Μπ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!