Ζητούν να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της έκτασης και η απρόσκοπτη πρόσβαση στην παραλία

του Μάριου Διονέλλη

 

Συνεχίζεται ο κύκλος των αντιδράσεων στην Κρήτη για το διαφαινόμενο ξεπούλημα της Παραλίας του Καρτερού, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου, με ομόφωνη απόφασή του, ζητά να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της έκτασης και η απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών, ενώ στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι απόψεις των πολιτών που συγκεντρώθηκαν σε ανοιχτή συνέλευση του τοπικού πολιτιστικού Συλλόγου την Πέμπτη, μετά από πρόσκληση της δημοτικής παράταξης Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον.

Την ίδια στιγμή σιγήν ιχθύος τηρεί η απερχόμενη Διοίκηση Κουράκη στον όμορο Δήμο Ηρακλείου, καθώς δεν έχει απαντήσει στο αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα.

Τόσο ο δήμαρχος Ηρακλείου όσο και ο δήμαρχος Χερσονήσου αρνήθηκαν να συνυπογράψουν το πρωτόκολλο παραχώρησης της έκτασης των 251 στρεμμάτων στο ΤΑΙΠΕΔ. Και οι δύο Διοικήσεις, πάντως, δέχονται σφοδρή κριτική για την ανυπαρξία έργου στη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία ήταν υπό δική τους διαχείριση επί 20 χρόνια και σήμερα παρουσιάζει εικόνα τραγικής εγκατάλειψης.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον της έκτασης η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Χερσονήσου προκρίνει την έστω και τώρα αξιοποίηση του εγκαταλειμμένου οικήματος του Ξενία που βρίσκεται μέσα στην επίμαχη έκταση, αλλά και ζητά κάθε πιθανή αξιοποίηση να συνάδει με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του 2009 και το ΣΧΟΑΠ Γουβών τoυ 2012.

Μ.Δ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!